Διαγωνισμός EU Datathon 2019

Τετάρτη, 20 Μάρτιος, 2019 | NEAΔιαγωνισμοί

Ο τρίτος διαγωνισμός EU Datathon ξεκίνησε επίσημα στις 28 Ιανουαρίου 2019 από το Γραφείο Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με τη Ρουμανική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Το EU Datathon είναι μια διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με όλο και μεγαλύτερη απήχηση, που έχει στόχο να ενθαρρύνει τη χρήση ανοιχτών δεδομένων. Δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δείξουν τις ικανότητές τους στη διαχείριση δεδομένων και τις πρωτοποριακές ιδέες τους. Ακόμα, τους προσφέρει την ευκαιρία να δικτυωθούν και να κερδίσουν υποστήριξη μετά το τέλος του διαγωνισμού για να συνεχίσουν να αναπτύσσουν την ιδέα τους.

Οι προκλήσεις

Οι συμμετέχοντες προσκαλούνται να αναπτύξουν εφαρμογές και διαδραστικές απεικονίσεις που προσφέρουν νέες υπηρεσίες ή ιδέες ενημέρωσης του κοινού  σε πολίτες, δημόσιες αρχές και επιχειρήσεις. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον ένα dataset που έχει εκδοθεί από θεσμούς, υπηρεσίες ή άλλα σώματα της ΕΕ και να το συνδυάσουν με τουλάχιστον ένα dataset των εταίρων του διαγωνισμού. Οι ομάδες μπορούν να συμμετέχουν με τις εφαρμογές τους σε μία οριζόντια και δύο θεματικές προκλήσεις:

– Πρόκληση 1: «Καινοτόμες ιδέες μέσα από τα open data της ΕΕ»

– Πρόκληση 2: «Νέες οπτικές στην οικονομία και τα χρηματοοικονομικά»

– Πρόκληση 3: «Αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή»

Τα βραβεία

Ο διαγωνισμός υποστηρίζεται από την προπαρασκευαστική δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου “Linked Open Data in the European Public Administration”, και το Πρόγραμμα  ISA² (Διαλειτουργικές λύσεις για τη δημόσια διοίκηση, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό του 2019 δίνει την ευκαιρία να κερδίσεις ένα από τα χρηματικά βραβεία σε κάθε πρόκληση:

– 1ο βραβείο: 15.000 €

– 2ο βραβείο: 7.000€

– 3ο βραβείο: 3.000€

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με το τελικό συνέδριο στις Βρυξέλλες στις 13 Ιουνίου 2019, όπου οι φιναλίστ θα παρουσιάσουν τα project τους σε μια κριτική επιτροπή και την ευρύτερη κοινότητα των ανοιχτών δεδομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο του διαγωνισμού.

Πηγή: publications.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.