Διαδικτυακή ενημέρωση: Ταμείο Ανάκαμψης: Ένα Δημοσιονομικό Άλμα της Ε.Ε.

Τρίτη, 23 Φεβρουάριος, 2021 | Eκδηλώσεις στην ΕΕEκδηλώσεις του Europe Direct ELIAMEPNEA

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε στη διαδικτυακή ενημέρωση με θέμα:

«Ταμείο Ανάκαμψης: Ένα Δημοσιονομικό Άλμα της Ε.Ε.»

Το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε.  ενέκρινε στις 11 Φεβρουαρίου 2021 τον κανονισμό για τη θέσπιση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ο μηχανισμός των 672,5 δισ. € βρίσκεται στον πυρήνα της πρωτοφανούς προσπάθειας ανάκαμψης της ΕΕ, του «Next Generation EU». Χάρη στον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα κράτη μέλη θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, ενώ παράλληλα οι οικονομίες τους θα προχωρήσουν στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση ώστε να γίνουν πιο βιώσιμες και ανθεκτικές.

Τι περιλαμβάνει όμως αυτός ο Μηχανισμός; Πώς θα υλοποιηθεί το σχέδιο της ΕΕ; Τι σημαίνει η συμφωνία αυτή για την ΕΕ πραγματικά;

 

Ομιλητής:

Αλέκος Κρητικός, Πρώην Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Ανάπτυξης και Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Αλέκος Κρητικός έχει εργασθεί επί σειρά ετών στις Βρυξέλλες ως ανώτερο στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ.  Έχει ακόμη υπηρετήσει σε ανώτερες θέσεις στο δημόσιο τομέα στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ως Γενικός Γραμματέας στα Υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Εργάσθηκε επίσης στον ιδιωτικό τομέα, σε θέματα διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και στον τραπεζικό χώρο, ασχολούμενος κυρίως με χρηματοδοτήσεις αναπτυξιακών προγραμμάτων από διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και Senior Policy Adviser του ΕΛΙΑΜΕΠ. Είναι Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. και κάτοχος D.E.A. Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Paris I, Panthéon-Sorbonne.

 

Συντονιστής:

Γιάννης Παπαγεωργίου, Δημοσιογράφος, Εκδότης, Athens Digest.

 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

 

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Μαρτίου και ώρα 12:00-13:00, μέσω Facebook.

Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας στο e-mail: [email protected] .

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.