Διαδικτυακά Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024: Ποιο είναι το διακύβευμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαδικτυακά Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024:

Ποιο είναι το διακύβευμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα;

10 Οκτωβρίου – 14 Νοεμβρίου 2023

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, που φιλοξενείται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), προγραμματίζει τη διοργάνωση σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αντικείμενο: «Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024: Ποιο είναι το διακύβευμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα;».

Τα σεμινάρια θα διαρκέσουν από τις 10 Οκτωβρίου 2023 έως τις 14 Νοεμβρίου 2023, και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και ώρα 17:00-19:00, εκτός από το τρίτο σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτώβριου. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom, εκτός από το πρώτο, το οποίο θα διεξαχθεί υβριδικά μέσω της πλατφόρμας Zoom και θα δοθεί η δυνατότητα δια ζώσης παρακολούθησης στα γραφεία του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 49, 106 76, Αθήνα). Τα σεμινάρια θα έχουν την εξής διάρθρωση:

 

-Τρίτη 10 Οκτωβρίου: Πως οι κρίσεις διαμορφώνουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εισηγητής: Καθηγ. Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος Δ.Σ., ΕΛΙΑΜΕΠ / Καθηγητής, Sciences Po, Παρίσι / Ομότιμος Καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

-Τρίτη 17 Οκτωβρίου: Προστασία του Περιβάλλοντος και Αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης στην ΕΕ

Εισηγητής: Γιώργος Δικαίος, Διδάσκων και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Ερευνητής, Έδρα UNESCO για την Κλιματική Διπλωματία/ Ερευνητής, ΕΛΙΑΜΕΠ.

 

-Τετάρτη 25 Οκτωβρίου: Εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας της ΕΕ: Quo Vadis, Europa?

Εισηγητής: Σπύρος Μπλαβούκος, Κύριος Ερευνητής, Επικεφαλής Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αριάν Κοντέλλη, ΕΛΙΑΜΕΠ / Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

-Τρίτη 31 Οκτωβρίου: Η Δημοκρατία στην Ευρώπη του Σήμερα

 Εισηγητές:

Αριστείδης Χατζής, Καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής, Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

 

-Τρίτη 07 Νοεμβρίου

1ο μέρος: Τεχνολογία και Τεχνητή Νοημοσύνη στην ΕΕ

Εισηγήτρια: Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Πρόεδρος, Ινστιτούτο για το Δίκαιο της Ιδιωτικότητας, τα Προσωπικά Δεδομένα και την Τεχνολογία.

2ο μέρος: Εξελίξεις στην Οικονομική και Νομισματική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εισηγητής: Μάνος Ματσαγγάνης, Καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής, Πολυτεχνείο Μιλάνου / Επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ελληνικής & Ευρωπαϊκής Οικονομίας, ΕΛΙΑΜΕΠ

 

-Τρίτη 14 Νοεμβρίου 

1ο μέρος: Μετανάστευση μεταξύ Αποτροπής και Ανθρωπισμού

Εισηγήτρια: Αγγελική Δημητριάδη, Κύρια Ερευνήτρια, Επικεφαλής Προγράμματος Μετανάστευσης

2ο μέρος: Εισαγωγή στην πρωτοβουλία «Γωνιά Μάθησης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στις πρωτοβουλίες του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής για τους εκπαιδευτικούς.

Στόχος αυτής της δράσης είναι ο εμπλουτισμός της γνώσης των εκπαιδευτικών όσον αφορά την ιστορία και τους θεσμούς της ΕΕ, τον τρόπο λειτουργίας και τις πολιτικές της, αλλά και τη σχέση Ελλάδας-ΕΕ.

Γλώσσα εργασίας:  Ελληνική

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν.

Θα δοθούν πιστοποιητικά  παρακολούθησης σε όσους/ες παρακολουθήσουν τουλάχιστον πέντε από τα έξι σεμινάρια και έχουν τις κάμερες ανοικτές.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι να παραμείνουν οι κάμερες ανοικτές καθ’ όλη τη διάρκεια των σεμιναρίων.

 

Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής: 08 Οκτωβρίου 2023

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Η δυνατότητα δια ζώσης παρουσίας στο πρώτο σεμινάριο θα δοθεί κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς στην περιφέρεια Αττικής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Πληροφορίες και Αιτήσεις συμμετοχής:

Τζίνα Αποστολάκη, e-mail: [email protected], τηλ. 210 7257 112, Fax: 210 7257 114

Οι οργανωτές ενδέχεται να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ορισμένων σεμιναρίων ή/και το χώρο διεξαγωγής αν χρειαστεί.

 

*Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται, εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες γι’αυτές.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.