Δείξε το πάθος σου για το ευρωπαϊκό σινεμά KINO ATHENS – Προβολές Βραβείου Κοινού LUX, 4 – 7 Μαρτίου

Τετάρτη, 28 Φεβρουάριος, 2024 | NEAΕκδηλώσεις

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου ΚΙΝΟ ATHENS σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνουν προβολές υποψήφιων ταινιών για το Βραβείο Κοινού LUX 2024 από τις 4 έως τις 7 Μαρτίου 2024. Το φεστιβάλ, που θα λάβει χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά, τελεί υπό την αιγίδα της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola.Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει υποψήφιες ταινίες για το βραβείο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με ελεύθερη είσοδο τις εξής ημέρες προβολών. Επίσης, μετά το πέρας κάθε προβολής θα ακολουθήσει σχολιασμός των ταινιών και συζήτηση με το κοινό με τους ακόλουθους.

 1. Στο ποταμόπλοιο (Nicolas Philibert),  Δευτέρα 4 Μαρτίου, 19:00 Νίκος Ευσταθίου (δημοσιογράφος, συγγραφέας)

2. Στο γραφείο των καθηγητών (Ilker Çatak), Τρίτη 5 Μαρτίου, 19:00 Κάλλια Παπαδάκη (συγγραφέας, σεναριογράφος)

3. Πεσμένα Φύλλα (Aki Kaurismäki), Τετάρτη 6 Μαρτίου, 19:00 Βαρβάρα Σαββίδη (μουσικός παραγωγός του Pepper, δημοσιογράφος)

4. Η αδελφότητα της καπνιστής σάουνας (Anna Hints), Πέμπτη 7 Μαρτίου, 19:00 Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη (ποιήτρια – Κρατικό Βραβείο Ποίησης)

Το Βραβείο Κοινού LUX, που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη European Film Academy, είναι σύμβολο της δέσμευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον πολιτισμό. Η πρωτοβουλία προωθεί την πολιτιστική πολυμορφία και παρέχει απτή στήριξη στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και τις τέχνες. Στόχος είναι να δοθεί το έναυσμα, μέσω ευρωπαϊκών ταινιών που εμπνέουν, για συμμετοχή του κοινού σε συζητήσεις σχετικά με την Ευρώπη. Χάρη στο Βραβείο Κοινού LUX, οι υποψήφιες ταινίες υποτιτλίζονται στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει προβολές και στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Η ταινία που θα κερδίσει το Βραβείο Κοινού LUX θα προσαρμοστεί και για άτομα με προβλήματα ακοής.

Μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις ταινίες, να τις βαθμολογήσετε σε αυτόν τον ιστότοπο και να κερδίσετε πολλά δώρα, όπως ένα ταξίδι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να παρακολουθήσετε από κοντά την τελετή απονομής του Βραβείου LUX στις 16 Απριλίου 2024 και να συναντήσετε σκηνοθέτες και ηθοποιούς των υποψήφιων ταινιών.

Υπενθυμίζουμε ότι το φετινό ΚΙΝΟ ATHENS θα πραγματοποιηθεί από 1η έως 10 Μαρτίου 2024 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τεχνόπολη, το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Η διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Athens Film Office και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Για περισσότερα νέα σχετικά με το Βραβείο Κοινού LUX και όχι μόνο, ακολουθήστε μας σε FacebookInstagramX & YouTube.

Πηγή: athens.europarl.europa.eu

Photo by: KINO Athens Film Society

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.