Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες στην ταινία «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» που υποστηρίχτηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ‘Δημιουργική Ευρώπη – MEDIA’

Τετάρτη, 25 Μάιος, 2016 | ΒραβείαΕκδηλώσεις

2Δύο ταινίες που υποστηρίχτηκαν από το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη – MEDIA της ΕΕ βραβεύτηκαν στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» του βρετανού σκηνοθέτη Κεν Λόουτς, έλαβε τον Χρυσό Φοίνικα. Και η ταινία «Μπακαλορεά» του ρουμάνου Κριστιάν Μουνγκιού έλαβε το βραβείο σκηνοθεσίας από κοινού με την ταινία «Προσωπικός ψωνιστής» του γάλλου Ολιβιέ Ασαγιάς.

Στην ταινία «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» ο Κεν Λόουτς διηγείται την ιστορία ενός μαραγκού που αγωνίζεται να λάβει κοινωνικό επίδομα. Η ταινία έλαβε ευρωπαϊκή στήριξη σχεδόν 100.000 ευρώ για τα γυρίσματα και τη διανομή της σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αντιπρόεδρος Άντρους Άνσιπ, αρμόδιος για την ψηφιακή ενιαία αγορά και ο Επίτροπός Γκύντερ Έτινγκερ, αρμόδιος για την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία δήλωσαν: «Θέλουμε να συγχαρούμε τις ομάδες που υλοποίησαν τις εν λόγω ταινίες για αυτή την εξαιρετική επιτυχία. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ομορφότερη ανταμοιβή για τον εορτασμό των 25 χρόνων του προγράμματος MEDIA. Πρόκειται για τον 150 Χρυσό Φοίνικα που απονέμεται σε ταινία η οποία υποστηρίχτηκε από το MEDIA και το 10ο βραβείο σκηνοθεσίας, και αυτό αποδεικνύει ότι το πρόγραμμα αυτό αποτελεί σήμα ποιότητας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις εργασίες της Επιτροπής υποστηρίζοντας τα ευρωπαϊκά έργα και την κυκλοφορία τους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην πολιτιστική πολυμορφία».

Η Επιτροπή πρόκειται να υποβάλλει εντός των ημερών πρόταση εκσυγχρονισμού του ευρωπαϊκού πλαισίου για τα οπτικοακουστικά μέσα. Με την εν λόγω πρόταση αναμένεται να ενισχυθεί η παρουσία των ευρωπαϊκών έργων στους καταλόγους των βίντεο κατά παραγγελία. Περισσότερες πληροφορίες για τα 25 χρόνια του προγράμματος MEDIA στο σχετικό δελτίο τύπου.

Πηγή: ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.