Απονομή Τιμητικής Διάκρισης «Κωνσταντίνος Καλλιγάς» στον Πάνο Καρβούνη

Τρίτη, 24 Οκτώβριος, 2017 | Τα νέα του δικτύου μας

Την Τετάρτη 18/10, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος απένειμε, στην κατάμεστη αίθουσα της Αίγλης Ζαππείου, τα δημοσιογραφικά βραβεία και τις τιμητικές διακρίσεις «Κωνσταντίνος Καλλιγάς» της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων – Ελληνικό Τμήμα.

Στην παρέμβαση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι οφείλουμε να υπερασπιστούμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, καθώς ο ρόλος της Ευρώπης είναι πλανητικός και ξεπερνά τους λαούς της, ενώ δύναμή της είναι να υπερασπιστεί πανανθρώπινες αρχές και αξίες, της ειρήνης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Μεταξύ τον βραβευθέντων ήταν και ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, ο οποίος στην ομιλία του τάχτηκε υπέρ μιας Ευρώπης που θα συνεχίσει με κοινό βηματισμό και μεγαλύτερη συνοχή, όπως αυτή που πρόσφατα ανέδειξε στο λόγο του στο Στρασβούργο και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ. Όσον αφορά στην Ελλάδα, ο κ. Καρβούνης αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουμε αφήνοντας πίσω στρεβλώσεις του παρελθόντος, με ειλικρίνεια και συναίνεση ως προς το που βρισκόμαστε και το τι πρέπει ακόμη να πετύχουμε. Γιατί, όπως είπε, «αυτός είναι ο δρόμος ΜΕ την Ευρώπη. Και τώρα ξέρουμε ότι αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος».

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Διαβάστε την ομιλία του κ. Καρβούνη εδώ

Πηγή: ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.