Από τους πρόσφυγες στη σπατάλη τροφίμων: 5 στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε από το Στρασβούργο

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017 | Πολυμέσα


Πέντε στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε από την ολομέλεια: δέσμευση για τη μετεγκατάσταση προσφύγων, παραβίαση των αξιών της ΕΕ από την Ουγγαρία, διασυνοριακή μετάδοση συνεχούς ροής online, επίσκεψη από τον ΟΗΕ και τρόποι μείωσης της σπατάλης τροφίμων.

Το Κοινοβούλιο καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για την υποδοχή 160.000 προσφύγων: μόνο το 11% από τους αιτούντες άσυλο έχει μετεγκατασταθεί μέχρι στιγμής.

Οι ευρωβουλευτές επιθυμούν να κινήσουν επίσημη διαδικασία κατά της Ουγγαρίας, ενεργοποιώντας το άρθρο 7 της Συνθήκης για την ΕΕ. Καταδικάζουν τη Βουδαπέστη για παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Σχεδόν οι μισοί χρήστες του διαδικτύου στην ΕΕ παρακολουθούν ταινίες και ακούνε μουσική μέσω συνεχούς ροής ή παίζουν παιχνίδια online… Πρέπει να αποκτήσουν σύντομα δυνατότητα πρόσβασης στις συνδρομές τους από οπουδήποτε στην ΕΕ.

Ο ΟΗΕ χρειάζεται μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη, δήλωσε στο Κοινοβούλιο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, μιλώντας εκ μέρους 193 κρατών μελών του ΟΗΕ.

Οι ευρωβουλευτές καλούν τα κράτη μέλη να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων κατά το ήμισυ έως το 2030. Θέλουν να χορηγήσουν φορολογικές απαλλαγές για δωρεές τροφίμων και ζητούν καλύτερη πληροφόρηση όσον αφορά τις ημερομηνίες «ανάλωσης έως…».

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.