Από την επισήμανση στο Erasmus: 5 στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε από το Στρασβούργο

Δευτέρα, 19 Ιούνιος, 2017 | Πολυμέσα

Πέντε στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε από την ολομέλεια: νέα επισήμανση της ενεργειακής απόδοσης, 30 χρόνια Erasmus, συνταξιοδοτική ανισότητα των φύλων, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν την απλοποίηση της επισήμανσης των οικιακών συσκευών. Έως το τέλος του 2019, θα έχουν παραμείνει μόνο 7 κατηγορίες από το A έως το G για την ταυτοποίηση των πιο ενεργειακώς αποδοτικών προϊόντων.

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση γιορτάζει 30 χρόνια Erasmus. Εννέα εκατομμύρια σπουδαστές, καθώς και εθελοντές και ασκούμενοι, έχουν επωφεληθεί από αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγών.

28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, θα φιλοξενήσουν το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης μεταξύ 2020 και 2033 για την προώθηση του πολιτιστικού πλούτου και της ποικιλομορφίας.

Οι γυναίκες λαμβάνουν περίπου 40% χαμηλότερη σύνταξη από τους άντρες. Οι ευρωβουλευτές ζητούν μέτρα για τη μείωση και αποτροπή αυτής της ανισότητας.

Για τη μείωση των ανισοτήτων στην Ευρώπη, οι νομοθέτες της ΕΕ δηλώνουν πως οι επιδοτήσεις που θα χορηγούνται στα κράτη μέλη μετά το 2020 θα πρέπει να είναι περισσότερο επαρκείς και απλοποιημένες.

Πηγή: europarltv.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.