Ανταλλαγές εργασίας σε βιολογικά αγροκτήματα

Δευτέρα, 11 Απρίλιος, 2022 | NEAΒραβείαΔιαγωνισμοίΕκδηλώσεις

Το WWOOF είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που συνδέει εθελοντές με βιολογικούς αγρότες και καλλιεργητές για την προώθηση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εμπειριών που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και τις μη χρηματικές ανταλλαγές, βοηθώντας έτσι στη δημιουργία μιας βιώσιμης, παγκόσμιας κοινότητας.Ως εθελοντής (ή WWOOFer) θα ζήσετε δίπλα στον οικοδεσπότη σας βοηθώντας σε καθημερινές εργασίες και βιώνοντας τη ζωή ως αγρότης. Ως αγρόκτημα υποδοχής θα ανοίξετε το σπίτι σας για να δεχτείτε επισκέπτες από τη χώρα σας ή το εξωτερικό που θέλουν να συνδεθούν με τη γη και να υποστηρίξουν το οργανικό κίνημα.

-Πώς λειτουργεί το WOOF:
WWOOF Επισκέπτες ή Woofers ή εθελοντές προσφέρουν πρακτική βοήθεια και ενδιαφέρονται για τη βιολογική/βιολογική γεωργία και τη διαβίωση. Συνήθως, ζείτε με τον οικοδεσπότη σας και αναμένεται να συμμετάσχετε στις καθημερινές δραστηριότητες. Στις περισσότερες χώρες, το πρόγραμμα βασίζεται σε 4-6 ώρες πρακτικής βοήθειας και μάθησης την ημέρα.
Το φαγητό και η διαμονή παρέχονται από τον οικοδεσπότη σας. Μπορεί να σας ζητηθεί να βοηθήσετε σε διάφορες εργασίες όπως σπορά σπόρων, παραγωγή κομπόστας, κηπουρική, φύτευση, κοπή ξύλου, βοτάνισμα, συγκομιδή, συσκευασία, άρμεγμα, τάισμα, περίφραξη, κατασκευή λασπότουβλων, οινοποίηση, τυροκομία και παρασκευή ψωμιού και πολλά άλλα. Θα μάθετε νέες δεξιότητες και θα ζήσετε την καθημερινή ζωή ως αγρότης ζώντας και μαθαίνοντας μαζί με τον οικοδεσπότη σας.

-Πόσο καιρό;
Η διάρκεια της διαμονής σας διαπραγματεύεται απευθείας μεταξύ εσάς και του οικοδεσπότη σας. Οι περισσότερες επισκέψεις WWOOF είναι μεταξύ μίας και δύο εβδομάδων, αν και μερικές μπορεί να είναι τόσο σύντομες όσο δύο ή τρεις ημέρες ή έως και έξι μήνες.

-Πώς να λάβετε μέρος;
Το WWOOF διοργανώνεται ανά χώρα, επομένως για να λάβετε μέρος, πρέπει να αποφασίσετε πού στον κόσμο θέλετε να πάτε. Μια πλήρης λίστα όλων των προορισμών είναι διαθέσιμη εδώ.
Εγγραφείτε ως εθελοντής στον Οργανισμό WWOOF που είναι υπεύθυνος για τη χώρα που θέλετε να επισκεφτείτε και, στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να επικοινωνείτε με τους οικοδεσπότες για να κανονίσετε την επίσκεψή σας.
Εάν θέλετε να επισκεφθείτε περισσότερες από μία χώρες, θα πρέπει να εγγραφείτε ως εθελοντής σε κάθε χώρα που σκοπεύετε να επισκεφτείτε. Επίσης, είστε υπεύθυνοι για την απόκτηση της Visa σας και την πληρωμή των δικών σας μεταφορικών και προσωπικών εξόδων.
Πρέπει να κάνετε όλες τις ρυθμίσεις και να επικοινωνήσετε μόνοι σας με τους οικοδεσπότες.

-Τι χρειάζεστε (Χρήσιμα αντικείμενα για συσκευασία);
Τι μπορεί να χρειαστούν οι Woofers πριν φύγουν για μια εθελοντική εμπειρία στην εξοχή: υπνόσακος, προϊόντα περιποίησης, ανθεκτικά παπούτσια, ζεστά και αδιάβροχα ρούχα, παλιά ρούχα για δουλειά,  ρούχα για κοινωνικές συναναστροφές, φακός και μπαταρίες, εντομοαπωθητικό , καπέλο και αντηλιακό, μπουκάλι νερού , κάμερα, κινητό τηλέφωνο, καθώς και όλα τα άλλα αντικείμενα που δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς, όπως φάρμακα, ειδικά σνακ ή ποτά που θέλετε να φάτε ή να πιείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πηγή και Φωτογραφίαprogrammes.eurodesk.eu

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.