Αναζωπύρωση των προσπαθειών για την επίτευξη των κλιματικών στόχων για το 2020

Τρίτη, 4 Οκτώβριος, 2016 | Πολυμέσα

Μπορεί μια νέα έκθεση να διασφαλίσει πως η Ευρώπη θα κατορθώσει να πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις που έγιναν στην πρόσφατη Σύνοδο στο Παρίσι σχετικά με την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας; Ρωτάμε την ευρωβουλευτή López Bermejo.

Χαίρεται. Τι περιέχει η έκθεση σας και γιατί είναι τόσο σημαντική; Στην έκθεση αναφέρεται η υποχρέωση επίτευξης των στόχων που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο για το κλίμα. Σε ό,τι αφορά τα νούμερα, τι ακριβώς είναι αυτοί οι στόχοι; Στόχος είναι να φτάσουμε στο 20% μέχρι το 2020. Πρόκειται για δεσμευτικούς στόχους και κάποιες χώρες χρειάζονται μια μικρή παρακίνηση. -Όπως η Ισπανία. -Ναι, όπως η Ισπανία για παράδειγμα. Θέσαμε ως στόχο το 27% έως το 2030. Πάνω από όλα θέλουμε να παρακολουθούμε στενά τις χώρες ώστε να επιτύχουν τους στόχους και να είναι εξαιρετικά φιλόδοξες όπως πρέπει και εμείς σε ό,τι αφορά τους μελλοντικούς στόχους.

Αν δεν γίνει αυτό, το 2050 η ενέργεια μας δεν θα βασίζεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είναι ζωτικής σημασίας να επιβραδυνθούν οι τραγικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. -Καλή τύχη και σας ευχαριστούμε πολύ. -Σας ευχαριστώ.

Πηγή: europarltv.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.