«Αναζητώντας τα αστέρια της Ευρώπης» #eustarschallenge

Με αφορμή την 9η Μαΐου – Ημέρα Της Ευρώπης, τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Κεντρικής Μακεδονίας, ΕΛΙΑΜΕΠ, Χαλκιδικής, Μυτιλήνης, Δήμου Αθηναίων και Λαμίας, συνεργάζονται και πραγματοποιούν ένα διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού με τίτλο «Αναζητώντας τα αστέρια της Ευρώπης» το Σάββατο 9 Μαΐου και ώρα 17.00.

Πρόκειται για τη λογική ενός κυνηγιού θησαυρού αλλά αντί για φυσικό χώρο, θα πραγματοποιηθεί στο διαδικτυακό κόσμο, και συγκεκριμένα, πάνω σε έναν virtual χάρτη των Βρυξελλών, το κέντρο της ΕΕ, όπου εδρεύουν τα περισσότερα θεσμικά όργανα.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να ανακαλύψεις τον κρυμμένο θησαυρό μέσα από διάφορες δοκιμασίες! Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στο διαδικτυακό θησαυρό κερδίζει!

Οι θεματικές έχουν διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε οι συμμετέχοντες, με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, να έχουν αποκτήσει γνώση σημαντικών επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την ίδρυση έως σήμερα, μέσα από την συνεργασία και την διασκέδαση, αξιοποιώντας την δύναμη του διαδικτύου!

Η Ημέρα της Ευρώπης, έρχεται ετησίως να μας υπενθυμίσει τα θεμέλια του ευρωπαϊκού ιδεώδες, που δεν είναι άλλα από την Ειρήνη και την Ενότητα. Σε μία εποχή που κυριαρχεί ή ρευστότητα και η αβεβαιότητα, είναι σημαντικό να ανατρέχουμε στο παρελθόν και να αναζητούμε τις αξίες που ένωσαν λαούς και τους έκαναν ισχυρότερους.

Αξιοποιώντας εργαλεία της τεχνολογίας, τα εννέα (9) Κέντρα του ελληνικού δικτύου των Europe Direct και οι συμμετέχοντες, θα γιορτάσουν την Ημέρα της Ευρώπης διαδικτυακά και θα αναζητήσουν τους πολύτιμους θησαυρούς που μας κρατούν αλληλέγγυους!

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.