Ανακοινώθηκε η σύνθεση των διακοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του ΕΚ

Πέμπτη, 18 Ιούλιος, 2019 | NEAΕυρωεκλογές 2019

Το Κοινοβούλιο θα έχει 44 αντιπροσωπείες και αυτή τη νομοθετική περίοδο, διατηρώντας δεσμούς με κοινοβούλια τρίτων χωρών, περιφερειών ή οργανισμών.

Τα μέλη του ΕΚ ψήφισαν για τη σύνθεση των διακοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών την Τετάρτη στις 12.00 (τοπική ώρα). Η πρόταση που υποβλήθηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων (δηλ. τον Πρόεδρο του ΕΚ και τους ηγέτες των πολιτικών ομάδων) εγκρίθηκε δι’ ανατάσεως της χειρός. Η σύνθεσή τους ανακοινώθηκε στις 19.00 (τοπική ώρα).

Μπορείτε να δείτε τον κατάλογο των 44 αντιπροσωπειών (ο ίδιος αριθμός με την προηγούμενη νομοθετική περίοδο) και των μελών τους εδώ.

Σχετικές πληροφορίες

Οι διακοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαχειρίζονται σχέσεις και ανταλλάσσουν πληροφορίες με εκλεγμένους αντιπροσώπους σε άλλες χώρες, περιφέρεις και οργανισμούς με στόχο την προώθηση των αξιών της ΕΕ: την ελευθερία, τη δημοκρατία, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, καθώς και το κράτος δικαίου.

Οι πολιτικές ομάδες και τα μη εγγεγραμμένα μέλη αποφασίζουν για τη σύνθεση των αντιπροσωπειών, φροντίζοντας να εκπροσωπούνται δίκαια τα κράτη μέλη, οι πολιτικές κατευθύνσεις των μελών του ΕΚ αλλά και τα φύλα.

Επόμενα βήματα

Οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των αντιπροσωπειών θα εκλεγούν μετά τη σύστασή τους σε σώμα σε συνεδριάσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο του 2019.

Πηγή: europarl.europa.eu

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.