Ανακοινώθηκαν οι τελικοί υποψήφιοι για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα 2018 και για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Φύλλο 2017

Παρασκευή, 20 Μάιος, 2016 | ΒραβείαΕκδηλώσεις

αρχείο λήψης

Έξι πόλεις προκρίθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο τελικό στάδιο των διαγωνισμών της  Ευρωπαϊκής Πράσινης Πρωτεύουσας 2018 και του βραβείου Ευρωπαϊκό Πράσινο Φύλλο 2017. Οι τελικοί έξι υποψήφιοι επιλέχθηκαν από επιτροπή δώδεκα ειδικών βάσει μιας σειράς περιβαλλοντικών δεικτών.

Η ιδέα για το βραβείο για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα 2018 (European Green Capital Award ) τέθηκε σε εφαρμογή ως μια πρωτοβουλία για την προώθηση και την επιβράβευση του καίριου ρόλου που διαδραματίζουν οι τοπικές αρχές ως προς την βελτίωση του περιβάλλοντος, καθώς και για την υψηλού επιπέδου δέσμευσή τους στο σκοπό της πρωτογενούς προόδου. Στόχοι του προγράμματος αποτελούν η επιβράβευση των πόλεων που επιδεικνύουν ένα σταθερό αποτέλεσμα υψηλών περιβαλλοντικών προτύπων, η ενθάρρυνση των πόλεων για δέσμευση σε τρέχουσες και  φιλόδοξες προσπάθειες αποσκοπούσες στην περαιτέρω περιβαλλοντική πρόοδο και βιώσιμη  ανάπτυξη και η παροχή ενός προτύπου ικανού να εμπνεύσει άλλες πόλεις και να προωθήσει καλές πρακτικές και εμπειρίες σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις.

Το Ευρωπαικό Βραβείο Πράσινο Φύλλο (European Green Leaf award) υπογραμμίζει καλές πρακτικές και μέσω αυτού, οι υποψήφιες χώρες έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν τα επιτεύγματα τους σε όλη την Ευρώπη. Ο διαγωνισμός αναγνωρίζει τη δέσμευση των χωρών για καλύτερα περιβαλλοντικά αποτελέσματα. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε προσπάθειες που δημιουργούν πράσινη ανάπτυξη και παράγουν νέες θέσεις εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προκρινόμενες χώρες και για τους διαγωνισμούς μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου της Επιτροπής εδώ.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.