Αλληλεγγύη: πώς οι χώρες της ΕΕ αλληλοβοηθιούνται για την καταπολέμηση του κορωνοϊού

Τρίτη, 14 Απρίλιος, 2020 | NEAΠολυμέσα

Από τη δωρεά αναπνευστήρων μέχρι τη λήψη ασθενών σε νοσοκομεία άλλης χώρας, τα κ-μ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουν το ένα το άλλο μια στην κρίση των κορωνοϊού.

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού πλήττει όλα τα κράτη-μέλη και η ΕΕ είναι αποφασισμένη να το αντιμετωπίσει από κοινού. Αυτή η υποστήριξη δεν είναι μόνο με τη μορφή δωρεάς βασικού ιατρικού εξοπλισμού, όπως μάσκες και αναπνευστήρες. Οι χώρες λαμβάνουν επίσης ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση από άλλες περιοχές της ΕΕ και βοηθούν στον επαναπατρισμό των πολιτών που ξέμειναν στο εξωτερικό.

Όλοι, ανεξάρτητα από το μέγεθος της χώρας, προσφέρουν την βοήθειά τους. Η Γαλλία έχει δωρίσει μάσκες και η Γερμανία μετέφερε ιατρικό εξοπλισμό στην Ιταλία, το Λουξεμβούργο έλαβε ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση από τη Γαλλία και η Τσεχία δώρισε προστατευτικά κοστούμια στην Ιταλία και την Ισπανία.

Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί έρευνα για θεραπείες και εμβόλιο, οργανώνοντας κοινές αγορές βασικού εξοπλισμού και διαθέσει 37 δισ. ευρώ στις χώρες της ΕΕ για την καταπολέμηση του ιού και πολλά άλλα.

Πηγή: europarl.europa.eu/news

                 Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.