5+1 Ταινίες για την Περίοδο των Εορτών

Δευτέρα, 7 Δεκέμβριος, 2020 | NEA

Photo by Jens Kreuter on UnsplashΕορταστικές Ταινίες: Netflix

The Polar Express (Το Πολικό Εξπρές)

Ο μικρός Μπίλι, ο οποίος δεν είναι σίγουρος για την ύπαρξη του Άι-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη Λαπωνία, τη χώρα του Αϊ-Βασίλη.

Μία κλασική διαχρονική ταινία που θα μας κάνει και πάλι παιδιά, και γιατί όχι να πιστέψουμε στη μαγεία των Χριστουγέννων. Η ψηφιακή επεξεργασία που υπέστη, αλλά και όλες οι καινοτομίες της, είχαν ως αποτέλεσμα την υποψηφιότητά της για 3 Όσκαρ.

The Princess Switch (Διπλή πριγκίπισσα)

Μια ρεαλίστρια ζαχαροπλάστισσα από το Σικάγο και μια μέλλουσα πριγκίπισσα ανακαλύπτουν τυχαία ότι μοιάζουν απίστευτα και σχεδιάζουν να αλλάξουν θέσεις τα Χριστούγεννα για δύο μέρες.

Άκρως ρομαντική και χριστουγεννιάτικη ταινία, με τη φαντασία να είναι στον υπέρτατο βαθμό. Ωστόσο, ποιος δεν θέλει να ξεφύγει αυτές τις μέρες από την βαρετή και δύσκολη πραγματικότητα;

Εορταστικές Ταινίες: Τα χρονικά των Χριστουγέννων

Όλοι μας όταν ήμασταν παιδιά, πιστεύαμε στον Αϊ-Βασίλη και κάναμε τα πάντα για να τον δούμε. Το ίδιο και τα δύο αδέρφια Kate και Teddy που στην προσπάθειά τους να τον δουν, χαλάνε κατά λάθος το έλκηθρό του. Έτσι, περνούν μια ολόκληρη νύχτα προσπαθώντας να σώσουν τα Χριστούγεννα παρέα με τον ξύπνιο και ντόμπρο ασπρογένη.

Το γέλιο είναι το κυρίαρχο στοιχείο, ενώ στο τέλος της ταινίας οι περισσότεροι ευχόμαστε να υπήρχε όντως ο Αϊ-Βασίλης.

Εορταστικές Ταινίες: Video Club

Home alone

Η πιο χριστουγεννιάτικη ταινία όλων των εποχών!

Μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν απίστευτα με τον μικρό Κέβιν Μακ Κάλιστερ, καθώς η οικογένειά του με το άγχος να προλάβει το αεροπλάνο για τις διακοπές των Χριστουγέννων στο Παρίσι, τον ξεχνάει! Ο μικρός Κέβιν βρίσκεται ξαφνικά μόνος στο σπίτι και έρχεται αντιμέτωπος με δύο κλέφτες που σχεδιάζουν να τον ληστέψουν! Όμως, χάρη στην εφευρετικότητα, το θάρρος και τη φαντασία που έχει, καταφέρνει να τους κατατροπώσει!

Jack Frost

Ένας πατέρας που δεν μπορεί να κρατήσει τις υποσχέσεις του, πεθαίνει σε τροχαίο τις μέρες των Χριστουγέννων. Ένα χρόνο αργότερα, με το γιο του να είναι ακόμα μελαγχολικός εξαιτίας του θανάτου του, επιστρέφει ως χιονάνθρωπος, ο οποίος έχει την τελευταία ευκαιρία να φτιάξει τη σχέση του με το γιο τουπροτού φύγει για πάντα.

Και ποιος δεν έχει συγκινηθεί με αυτήν την ταινία!

All I want for Christmas (1991)

Δύο αδέρφια, ο Ethan και η Hallie, το μόνο που εύχονται για τα Χριστούγεννα είναι να ξανασμίξουν οι γονείς τους και να είναι πάλι οικογένεια. Έτσι, καταστρώνουν ένα σχέδιο προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν, με πρώτο στόχο να βγάλουν από τη ζωή της μαμάς τους το νέο της σύντροφο.

Μία από τις ταινίες που θα μας κάνει να πιστέψουμε τόσο στη μαγεία των Χριστουγέννων όσο και στα θαύματα.

Πηγή:citycampus.gr

Photo by Jens Kreuter on Unsplash

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.