Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, 24 Μαρτίου 2020

Πέμπτη, 26 Μάρτιος, 2020 | NEA

Κυριότερα αποτελέσματα

Οι υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διεύρυνση και τη διαδικασία σταθεροποίησης και σύνδεσης και επικεντρώθηκαν στην Αλβανία και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Έδωσαν την πολιτική τους συμφωνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων προσχώρησης με τις δύο χώρες.

Στη βάση αυτή, έχει δρομολογηθεί γραπτή διαδικασία για την επίσημη έγκριση συμπερασμάτων του Συμβουλίου. Η διαδικασία έληξε την Τετάρτη 25 Μαρτίου το πρωί.

«Η πολιτική συμφωνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων προσχώρησης με την Αλβανία και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας αποτελεί αναγνώριση των σημαντικών μεταρρυθμιστικών προσπαθειών που κατέβαλαν οι δύο αυτές χώρες. Και οι δύο έχουν επιδείξει σαφή πολιτική βούληση να προχωρήσουν στην ευρωπαϊκή πορεία τους. Η ενταξιακή πορεία είναι μακρά. Ωστόσο, όταν σημειώνεται πραγματική και σταθερή πρόοδος όσον αφορά την εκπλήρωση των κριτηρίων προσχώρησης, αυτό φέρνει τους εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων πιο κοντά στην ΕΕ. Είμαι πραγματικά ικανοποιημένη γιατί έχει ανοίξει ένα νέο στάδιο στη διαδικασία προσχώρησης της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ κατά τη διάρκεια της κροατικής Προεδρίας, η οποία ενστερνίζεται πλήρως την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

κα Andreja Metelko-Zgombić, υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας

Πηγή: consilium.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.