Ο Πρόεδρος συνομιλεί με ηγέτες για να συμφωνηθεί ο επόμενος μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ

Τετάρτη, 12 Φεβρουάριος, 2020 | NEA

Ο Charles Michel, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έχει επιμέρους συνομιλίες με τους ηγέτες των κρατών μελών σχετικά με τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ. Οι συνομιλίες αποτελούν μέρος των προετοιμασιών για την έκτακτη σύνοδο κορυφής σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ που συγκάλεσε ο Πρόεδρος για τις 20 Φεβρουαρίου.

Πριν από τη σύνοδο κορυφής, ο Πρόεδρος Charles Michel είχε συνομιλίες με 19 ηγέτες την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

«Αυτή η εβδομάδα ήταν γεμάτη με εντατικές συναντήσεις σχετικά με προϋπολογισμό της ΕΕ (#EUBudget) προς όφελος του συνόλου των 440 εκατομμυρίων Ευρωπαίων», έγραψε ο Charles Michel στο Τweeter την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου.

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και με την ευκαιρία αυτή ο Πρόεδρος θα υποβάλει πρόταση σχετικά με το συνολικό μέγεθος του προϋπολογισμού και τον τρόπο κατανομής του.

Έκτακτη σύνοδος κορυφής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

Η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου θα έχει ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027, το λεγόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (ΠΔΠ).

«Έχω πλήρη επίγνωση ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές είναι από τις πλέον δύσκολες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Αλλά είμαι επίσης πεπεισμένος ότι, με κοινή λογική και αποφασιστικότητα, μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα ωφελήσει όλους τους Ευρωπαίους. Για να επιτευχθεί αυτό, όλα τα μέρη θα πρέπει να επιδείξουν πνεύμα συμβιβασμού.»

Ο Charles Michel, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε επιστολή πρόσκλησης προς τους ηγέτες της ΕΕ ενόψει της συνόδου κορυφής

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.