Έχετε απορίες για το Brexit? Τηλεφωνήστε εδώ!

Πέμπτη, 11 Απρίλιος, 2019 | NEA

Αν έχτε απορίες για το Brexit, που θα τηλεφωνήσετε;

Μάλλον στο Europe Direct Contact Center, την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών της ΕΕ. Με το άγχος που διακρίνει τη διαδικασία του Brexit, τo EDCC έχει γίνει δημοφιλές.

Σύμφωνα με τον Jen Mester, το πρώτο τρίμηνο του χρόνου αυτού, τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης έλαβαν περισσότερες ερωτήσεις για το Brexit απ’ ότι είχαν λάβει το 2018 για οποιοδήποτε ζήτημα!

Η Martina Micallef, Υπεύθυνη Επικοινωνία του Europe Direct Contact Center δήλωσε: «Οι άνθρωποι τηλεφωνούν συχνά πανικοβλημένοι. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους κρατήσουμε ψύχραιμους.»

Οι ερωτήσεις αφορούν μια σειρά απο ζητήματα. Ορισμένοι πολίτες της Βρετανίας αναρρωτιούνται για παράδειγμα: «Αν στις 12 Απριλίου βρίσκομαι στην Ισπανία, θα μπορέσω να επιστρέψω;». Στις 12 Απριλίου, το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάρει μέρος στις Ευρωπαϊκές εκλογές ή αν θα αποχωρήσει απο την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Τα ερωτήματα απασχολούν και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για παράδειγμα, πόλλοι νέοι που προέρχονται απο τη Μάλτα αλλα φοιτούν στο Ηνωμένο Βασίλειο καλούν για να μάθουν αν θα μπορούν να παραμείνουν και υπο ποιές προυποθέσεις.

Ωστόσο το Europe Direct Contact Center δεν διαθέτει όλες τις απαντήσεις ούτε μπορεί να μαντέψει ποια θα είναι η επόμενη κίνηση απο το Λονδίνο. Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να μεταφράσουν τις οδηγίες που εκδίδει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Roisin O’Neill δήλωσε πως το να δουλεύει κανείς στο Κέντρο, είναι σαν να παρακολουθεί ένα σεμινάριο για το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί στο πρακτικό επίπεδο για τους πολίτες.

Άλλες ερωτήσεις που έχει λάβει το Κέντρο, σχετίζονται με τους νέους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα πνευματικά δικαιώματα και το Άρθρο 13. Επιπλέον πολλοί είναι αυτοί που έχουν απορίες σχετικά με τα προγράμματα Erasmus+ και το πρόγραμμα για το Δωρεάν Interrail. Μια γιαγία μάλιστα κάλεσε και ρώτησε το τι θα πρέπει να κάνει για να ανακαλύψουν τα εγγόνια της την Ευρώπη.

Οι πολίτες που διαθέτουν ερωτήματα μπορούν να καλέσουν δωρεάν στο 00 800 67891011.

Πηγή: Politico

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.