Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Ενεργειακή Φτώχεια ξεκίνησε

Τρίτη, 6 Φεβρουάριος, 2018 | NEA

Περισσότερα από 50 εκατομμύρια νοικοκυριά στην ΕΕ αγωνίζονται να αποκτήσουν την κατάλληλη ζεστασιά, να πληρώσουν τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας εγκαίρως και να ζήσουν σε σπίτια χωρίς υγρασία και μούχλα. Η συνειδητοποίηση της ενεργειακής φτώχειας αυξάνεται και έχει χαρακτηριστεί ως πολιτική προτεραιότητα από ορισμένα θεσμικά όργανα της ΕΕ, κυρίως στη νομοθετική δέσμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Καθαρή Ενέργεια για Όλους τους Ευρωπαίους.

Η έναρξη του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την ενεργειακή φτώχεια τον περασμένο μήνα, αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Επιτροπής να αντιμετωπίσει την ενεργειακή φτώχεια σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Το Παρατηρητήριο στοχεύει:

-να παράσχει μια φιλική προς το χρήστη και ανοιχτή πρόσβαση για την προώθηση της συμμετοχής του κοινού στο ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας

-στη διάδοση πληροφοριών και ορθών πρακτικών

-να διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων

-να υποστηριχθεί η λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων σε τοπικό, εθνικό και κοινοτικό επίπεδο.

Η εγγραφή ως μέλος του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την ενεγειακή φτώχεια είναι δωρεάν. Τα μέλη μπορούν να αλληλεπιδρούν με άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους στον τομέα, να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο μόνο για μέλη και να ανακαλύπτουν νέες ευκαιρίες συνεργασίας.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.