Προσεχώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2017

Δευτέρα, 9 Ιανουάριος, 2017 | Πολυμέσα


Το επόμενο έτος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: μεταρρύθμιση του ασύλου, φορολογικά σκάνδαλα, τρομοκρατία, «ψηφιακά σύνορα» και ενέργεια και κλίμα.

Ορισμένα κράτη μέλη κατακλύζονται από τις αφίξεις μεταναστών, ενώ άλλα έχουν δεχτεί αναλογικά χαμηλό αριθμό. Το 2017 το Κοινοβούλιο θα εξετάσει τη μεταρρύθμιση του συστήματος καταχώρισης αιτήσεων ασύλου, καθώς και τη δίκαιη μετεγκατάσταση προσφύγων σε όλη την Ευρώπη. 


Τα έγγραφα του Παναμά κατέδειξαν συγκεκριμένες ευρωπαϊκές εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που νομιμοποιούν παράνομα έσοδα και φοροδιαφεύγουν σε μεγάλη κλίμακα. Την άνοιξη, το Κοινοβούλιο θα προτείνει τρόπους αντιμετώπισης των φορολογικών σκανδάλων σε όλη την Ένωση.

Το 2015 σημειώθηκε αριθμός ρεκόρ τρομοκρατικών επιθέσεων στα κράτη μέλη: 211. Για την καταπολέμηση της αυξανόμενης απειλής, ένας νέος νόμος θα ποινικοποιεί τον τρόπο μεταφοράς, χρηματοδότησης και στρατολόγησης των αλλοδαπών μαχητών.

Οι ευρωβουλευτές επιθυμούν να άρουν τους περιορισμούς στις διασυνοριακές αγορές και τις ηλεκτρονικές συνδρομές σε μουσική, ταινίες, ψηφιακά βιβλία ή αθλητικά προγράμματα για παραθεριστές εντός της Ευρώπης. Όλα αυτά αποτελούν μέρος ενός σχεδίου για την επίτευξη μιας πλήρως ψηφιοποιημένης ενιαίας αγοράς στην Ευρώπη.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευσαν ποσοστό μικρότερο από το 13% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης το 2014 σε όλη την Ένωση. Οι εκπομπές CO2 βρίσκονται επίσης σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το επόμενο έτος, το Κοινοβούλιο θα εργαστεί για τη μείωσή τους κατά 40% μέχρι το 2030 και θα ασκήσει πίεση στη βιομηχανία, για να χρησιμοποιήσει ενέργεια πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Πηγή: www.europarltv.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.