7/3/2014, Αθήνα: Συνέντευξη Τύπου από την Ομάδα εργαζομένων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

Πέμπτη, 6 Μάρτιος, 2014 | Εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας, η Ομάδα εργαζομένων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής θα πραγματοποιήσει την επόμενη έκτακτη συνεδρίασή της στην Αθήνα στις 6 και 7 Μαρτίου 2014. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έναν ενδιάμεσο απολογισμό της ελληνικής προεδρίας, μια παρουσίαση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα και μια συζήτηση για το μέλλον της πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Γιώργο Ντάση, Πρόεδρο της Ομάδας εργαζομένων της ΕΟΚΕ, «η κατάσταση στις χώρες που υπόκεινται σε πρόγραμμα προσαρμογής, όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία, επιβάλλει μια εις βάθος εξέταση του ρόλου και της λειτουργίας της Τρόικας όπως και της δημοκρατικής νομιμότητας μιας πολιτικής λιτότητας, που πλήττει σοβαρά τις ασθενέστερες ομάδες των χωρών αυτών. Απαιτείται η εφαρμογή μιας εναλλακτικής μακροοικονομικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να διασωθεί το κέντρο και η περιφέρεια της Ευρώπης από την στασιμότητα, την ύφεση, την λιτότητα και την ανεργία που τροφοδοτούν τον Ευρωσκεπτικισμό, το λαϊκισμό, την ξενοφοβία και το ρατσισμό και τις ακραίες πολιτικές τάσεις. Η Ε.Ε. πρέπει ν’ αλλάξει πορεία. Κατά τη συνεδρίασή μας θα συζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις που να είναι περισσότερο προσανατολισμένες στην ανάκαμψη».

Στη συνεδρία της 7ης Μαρτίου θα συζητηθεί η δημοκρατική διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο ρόλος της Τρόικας. Ευρωβουλευτές και Μέλη της ΕΟΚΕ θα εξετάσουν τρόπους για να γίνει η οικονομική και πολιτική διαχείριση της Ευρώπης πιο δημοκρατική, ιδιαίτερα όσον αφορά τον οικονομικό συντονισμό στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου. Η δημοκρατική νομιμότητα θα είναι και στο επίκεντρο της συζήτησης για την Τρόικα, στην οποία θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων ο Alejandro Cercas, εισηγητής της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ρόλο και τις εργασίες της Τρόικας, και ο Ronald Janssen, Σύμβουλος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Η συνεδρίαση είναι ανοικτή στον Τύπο.

Στις 7 Μαρτίου, ώρα 1.00 μμ, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στο «Hotel Royal Olympic». Στη Συνέντευξη θα συμμετάσχoυν ο Alejandro CERCAS, Εισηγητής της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ρόλο και τις εργασίες της Τρόικας, και ο Γιώργος ΝΤΑΣΗΣ, Πρόεδρος της Ομάδας εργαζομένων της ΕΟΚΕ.

Πρόγραμμα εργασιών: http://www.eesc.europa.eu/resources/docs/agenda-el–2.pdf

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην εξής ιστοσελίδα: http://www.eesc.europa.eu/?i=portal.en.events-and-activities-workers-athens-2014

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

[email protected]

[email protected]

+32 479 827 642

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.