5/12/2014, Αθήνα: Εκδήλωση για το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης

Παρασκευή, 28 Νοέμβριος, 2014 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12.00 π.μ., το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης που απονέμει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1988. Ο φετινός νικητής είναι ο Κογκολέζος γυναικολόγος Denis Mukwege που ίδρυσε και εργάζεται στο νοσοκομείο Panzi στο Μπουκάβου, όπου βοηθά γυναίκες της περιοχής να αντεπεξέλθουν στις συνέπειες της σεξουαλικής βίας που υφίστανται στο περιθώριο των πολέμων στη χώρα. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz απένειμε το Βραβείο στο νικητή, στο πλαίσιο πανηγυρικής συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΕΚ στις 26 Νοεμβρίου  στο Στρασβούργο.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ως ομιλητές Ευρωβουλευτές, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, καθώς και εκπρόσωποι ενώσεων πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Γιαννακίδης. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα), ενώ θα μεταδοθεί  και μέσω Livestreaming στο Κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: www.ustream.tv/channel/europarlgr. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να απευθυνθείτε: Κάνου Αλεσσάντρα, τηλ. 210 3271011 email: [email protected]

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.