4 Φεβρουαρίου 2012: Ημερίδα για την Αγροτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Άρτα

Πέμπτη, 2 Φεβρουάριος, 2012 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οργανώνει το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 14.00 με 15.30, εκδήλωση με θέμα «Αγροτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη». Η εκδήλωση οργανώνεται στο δημοτικό Διαμέρισμα «Μεσόπυργος» στην «Κοιλάδα του Αχελώου».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι κκ.:
Γιώργος Πεταλωτής, Υφυπουργός Δικαιοσύνης
Σπύρος Δανέλλης, Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ
Γιώργος Παπαστάμκος, Ευρωβουλευτής ΝΔ
Γιώργος Χατζημαρκάκης, Γερμανός Ευρωβουλευτής με το κόμμα των Φιλελευθέρων
Χαράλαμπος Αγγουράκης, Ευρωβουλευτής ΚΚΕ
Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα
Άρης Περουλάκης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, καθώς και
ο Δήμαρχος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη Δημήτρης Γαλλίκας

Παρέμβαση μέσω τηλεδιάσκεψης θα κάνει ο νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός.

Η ημερίδα θα μεταδίδεται ζωντανά από το διαδίκτυο (στην παρακάτω διεύθυνση βρίσκεται ο κώδικας για αναμετάδοση http://www.filothea.com/acheloos , ενώ θα μπορούν να την παρακολουθούν ζωντανά και οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων iphone, blackberry, windowsmobile)   και από τον Δορυφόρο HELLAS SAT 39° ανατολικά, συχνότητα 10955.250 Vertical, symbol rate 3300, fec ¾ (Για τεχνικές πληροφορίες Μάκης Δανιήλ 6974998902).

Οι πολίτες που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα θα μπορούν μέσω e-mail ή τηλεφωνικά στους αριθμούς που θα εμφανίζονται στις οθόνες των τηλεοράσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η Ημερίδα θα είναι διακαναλική και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

-Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα κύρια σημεία των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους Κανονισμούς που θα διέπουν τα ΕΣΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Ταμείο Συνοχής) κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

-Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων επί των νομοθετικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και τις προοπτικές της για την Αγροτική Ανάπτυξη της χώρας

-Τις συνέπειες  που θα έχει στην Κοινή Γεωργική Πολιτική και στην Περιφερειακή  Πολιτική της ΕΕ η ανάγκη αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής και προσαρμογής σε αυτήν.

Μετά το τέλος της ημερίδας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Στη σκεπή του Αχελώου». Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σταμούλης, Φωτογραφία: Κώστας Παπαπαναγιώτου, Σενάριο/ηχοληψία: Θανάσης Παπακώστας, Μιξάζ: Δημήτρης Γεράρδης,  Μουσική: Σεμπάστιαν Εσκοφέτ. (http://vimeo.com/34081738). To ντοκιμαντέρ περιγράφει την ορεινή κοινωνία, μέσα από τρεις απόψεις, ενός μοναχού, ενός νομάρχη και μίας ομάδας βοσκών, καθώς και τα βιώματά τους μέσα από τον ορεινό όγκο που τους περιβάλει και από ένα μεγάλο τεχνικό έργο που θα αλλάξει την περιοχή τους.

Το πρόγραμμα καθώς και το ντοκιμανέρ είναι ελεύθερο να αναμεταδοθεί από όποιο τηλεοπτικό κανάλι ή ραδιόφωνο ενδιαφέρεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Το σήμα στο δορυφόρο θα ανεβεί στις 13:45

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.