29/4/2014, Αθήνα: Εκδήλωση για το Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος 2014

Παρασκευή, 25 Απρίλιος, 2014 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Εκδήλωση για το φετινό Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν και  έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς και τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά σχέδια ολοκλήρωσης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Απριλίου και ώρα 11:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

Φέτος επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα το σχέδιο «Invest in education», δημιουργία μιας ομάδας νέων του Δικτύου, που αποτελεί και την πρώτη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών από ελληνικό φορέα.

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ο Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στη συνέχεια το λόγο θα λάβουν η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Σπύρος Δανέλλης και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και οι εθνικοί νικητές προηγούμενων ετών.

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ελίνα Μακρή, δημοσιογράφος .

Αναλυτικό πρόγραμμα

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του ΕΚ, στο: www.ustream.tv/channel/europarlgr

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.