28/5/2014, Αθήνα: Σεμινάριο σχετικά με τη διασυνοριακή επιχειρηματική δραστηριότητα

Τρίτη, 20 Μάιος, 2014 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Η Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώνει στις 28 Μαΐου στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel (Βασ. Αλεξάνδρου 2, 16121 Αθήνα),  σεμινάριο σχετικά με τη διασυνοριακή επιχειρηματική δραστηριότητα.

Το σεμινάριο έχει ως στόχο να προσφέρει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), τα απαραίτητα εργαλεία για τη διεξαγωγή του διασυνοριακού επιχειρείν, παρέχοντάς τους τη γνώση για τα διαθέσιμα μέτρα που αφορούν την  επιτυχή διαχείριση των διασυνοριακών πιστώσεων και την ανάκτηση διασυνοριακών πληρωμών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σεμινάριο ξεκινά στις 9:00 με σύντομο χαιρετισμό από τον κ. Α. Περουλάκη, Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, και συνεχίζεται με τις ομιλίες πολλών νομικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα εξετάσουν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για τις ΜμΕ: από το πώς να δημιουργηθούν συμβάσεις μέχρι την πρόληψη και τη διαχείριση των συγκρούσεων και από τη διαχείριση της είσπραξης του χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τους κανονισμούς για την προστασία των ΜμΕ. Το συνέδριο θα παρουσιάσει και περασμένα παραδείγματα. Το κλείσιμο του συνεδρίου είναι προγραμματισμένο για τις 13:40.

Για εγγραφές (έως 21/5), για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα καθώς και πληροφορίες για του ομιλητές επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/business-environment/cross-border-enforcement/greece/index_el.htm

Προβλέπεται διερμηνεία ελληνικά-αγγλικά-ελληνικά

Γραμματεία Σεμιναρίου: Justyna Ciruk, [email protected]

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη συζήτηση στο Twitter: #XborderEU

Περισσότερες πληροφορίες

Η είσπραξη των χρεών δημιουργεί ένα σημαντικό εμπόδιο εισόδου στην αγορά για την ανάπτυξη εμπορίου και επιχειρήσεων μεταξύ εταιρειών της ΕΕ. Συχνά οι ΜΜΕ το θεωρούν πολύ επικίνδυνο, περίπλοκο, δαπανηρό (αμοιβές συμβούλων, νομική βοήθεια, μετάφραση των εγγράφων, κ.λπ.) και με αβέβαιη έκβαση, ώστε να αναλάβουν νομική δράση, όταν είναι αναγκαίο, κατά της εταιρείας ή του προσώπου του άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάκτηση των εκκρεμών ποσών.

«Υπάρχουν πάνω από 20 εκατομμύρια ΜΜΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αντιπροσωπεύουν το 99 % των εταιρειών. Γνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που έχουν οι εταιρείες αυτές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από καιρό ασχολείται με την προώθηση πρωτοβουλιών για τη βελτίωση του περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργούν και για την προώθηση της οικονομικής δραστηριότητας στην ΕΕ», δήλωσε ο Antonio Tajani , Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για τη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα. «Η διαχείριση των πιστώσεων και των πληρωμών εντός της ΕΕ παραμένει ένα από τα κύρια εμπόδια για την ανάπτυξη των ΜΜΕ εκτός της εγχώριας αγοράς αναφοράς. Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης, στόχος του οποίου είναι να παρέχει στις ΜΜΕ τα εργαλεία και τις γνώσεις που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση αυτού του σημαντικού ζητήματος».

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.