24/5/2013, Αθήνα: Συζήτηση με αφορμή με αφορμή το βιβλίο «Ξύπνα Ευρώπη! Ένα μανιφέστο για μία άλλη Ευρώπη»

Πέμπτη, 23 Μάιος, 2013 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Δημόσια συζήτηση με τον Guy Verhofstadt, τέως Πρωθυπουργό του Βελγίου και Πρόεδρο της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 και ώρα 17:30 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και φιλοξενεί το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Guy Verhofstadt θα μιλήσει για το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και θα παρουσιάσει την πρότασή του για μια «μεταεθνική» Ευρώπη με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Ξύπνα Ευρώπη! Ένα μανιφέστο για μία άλλη Ευρώπη», που έχει συγγράψει από κοινού με τον Daniel Cohn-Bendit, Συμπρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας Ηλίας Ευθυμιόπουλος. Μετά από τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: www.ustream.tv/channel/europarlgr

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Λίγα λόγια για τον Guy Verhofstadt

O Guy Verhofstadt (1953) διετέλεσε Πρωθυπουργός του Βελγίου από το 1999 έως το 2008 και σήμερα είναι ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου (ALDE).

Οι Guy Verhofstadt και Daniel Cohn-Bendit είναι φέτος υποψήφιοι για το Βραβείο European Leader Award 2013. Ο νικητής του Βραβείου θα ανακοινωθεί στις 6 Ιουνίου 2013 στις Βρυξέλλες. Περισσότερα για το Βραβείο μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο: http://www.stateoftheeu.eu/european-leader-award-2013/

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.