24/1/2014, Αθήνα: Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για έρευνα στον τομέα της ενέργειας

Πέμπτη, 23 Ιανουάριος, 2014 | Εκδηλώσεις

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση www.ekt.gr/events/live

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο Ορίζοντας 2020, σας προσκαλεί σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Το Πρόγραμμα Ενέργεια στον Ορίζοντα 2020». Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, στην Αθήνα, (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβα, Βασ. Κωνσταντίνου 48).

Στόχος του Προγράμματος «Ενέργεια» στον Ορίζοντα 2020 είναι η μετάβαση σε ένα αξιόπιστο, βιώσιμο και ανταγωνιστικό ενεργειακό σύστημα για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης έλλειψης πόρων, των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών και της κλιματικής αλλαγής.

Με το νέο Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 (Horizon 2020), που αποτελεί το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία που θα καλύψει την περίοδο 2014-2020, η ΕΕ θα επενδύσει περαιτέρω στην Έρευνα και την Καινοτομία στον τομέα της Ενέργειας, υποστηρίζοντας σχετικές δράσεις που προωθούν την ανάπτυξη στους τομείς της επιστήμης, της βιομηχανίας και των κοινωνικών προκλήσεων. Για την περίοδο 2014-15 έχουν ήδη ανακοινωθεί δεκαοκτώ προσκλήσεις με συνολικό προϋπολογισμό 1,128 δισ. ευρώ.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Αλέξανδρος Κοτρωνάρος και Δρ. Βασίλειος Κουγιώνας θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «Ενέργεια» στους διαφορετικούς πυλώνες του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία. Ο Εθνικός Εκπρόσωπος για το Πρόγραμμα Ενέργεια Καθ. Εμμανουήλ Κακαράς και ο Εμπειρογνώμονας για το Πρόγραμμα Δρ Αθανάσιος Στούμπος θα παρουσιάσουν τις ελληνικές προτεραιότητες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Επίσης, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης για τις επιχειρήσεις του τομέα, καθώς και στατιστικά στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, όπως προκύπτουν από τις σχετικές εκδόσεις και τις βιβλιομετρικές μελέτες του οργανισμού.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερηαλλά απαιτείται εγγραφή

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.