19-20/04/2013, Βόλος: Συνέδριο με θέμα «Πρωτοβουλίες και πολιτικές της ΕΕ για την απασχόληση»

Τετάρτη, 10 Απρίλιος, 2013 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου, διοργανώνει Περιφερειακό Συνέδριο στο Βόλο στις 19 και 20 Απριλίου 2013 με θέμα: «Πρωτοβουλίες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση». Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών για τις πολιτικές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα για τη νομοθετική ατζέντα και τις πολιτικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθότι το 2013 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών, αλλά και ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014.

Την Παρασκευή, 19 Απριλίου και ώρα 18:30 θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Βόλου ενημερωτικό σεμινάριο για τον Τοπικό και Περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ με θέμα: «Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία». Το εν λόγω σεμινάριο συνδιοργανώνεται με την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας και σκοπός του είναι, αφενός η εξοικείωση των δημοσιογράφων των περιφερειακών ΜΜΕ της Θεσσαλίας με μία σειρά από επίκαιρα ζητήματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού, αφετέρου η ενημέρωσή τους για την αποτελεσματικότερη χρήση των υπηρεσιών που προσφέρονται στον Τύπο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα συμμετάσχει ως ομιλητής το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νίκος Χρυσόγελος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,  Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη, και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Carlos Martin Ruiz de Gordejuela, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων. Το σεμινάριο θα συντονίσει ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Νίκος Χρυσόγελος συνοδευόμενος από στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Λύκειο Αλμυρού με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη λειτουργία τους.

Το Σάββατο, 20 Απριλίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Βόλου Ημερίδα με θέμα «Πρωτοβουλίες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση» και θα περιλαμβάνει συνάντηση κλιμακίου Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στελεχών με τους αρμόδιους φορείς, τις περιφερειακές και τοπικές αρχές, τα επιμελητήρια, τις επιχειρήσεις, τις ενώσεις πολιτών, τα ΜΜΕ, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Ως κεντρικοί ομιλητές θα συμμετάσχουν τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νίκος Χρυσόγελος και Θεόδωρος Σκυλακάκης. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος  Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσουν ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Βόλου Δημήτρης Δερβένης.

Οι κύριοι θεματικοί άξονες της συζήτησης θα είναι η αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η Δια Βίου Μάθηση, ο προσδιορισμός τοπικών πλεονεκτημάτων και σωστή διαχείριση και ανάπτυξής τους και η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που γεννάει η μακροχρόνια ανεργία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν γραπτή πρόταση αναφορικά με τις θέσεις του φορέα σας για τα συγκεκριμένα ζητήματα. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους Μ. Σπανού 2421350174, [email protected], Γιώτα Ράπτη 2421097656, [email protected] και Δ. Χριστοδούλου 2421097658, [email protected].

Το Σάββατο, επίσης, και ώρα 17:00 – 19:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Ευρωβουλευτών με νέους, προκειμένου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα ευρωπαϊκής επικαιρότητας. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων «Η Νεολαία σε Κίνηση» (Youth on the move), που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, και περιλαμβάνει μία δέσμη εκδηλώσεων για την εκπαίδευση και την απασχόληση.

Πατήστε εδώ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τον κο Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη, εκπρόσωπο Τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Τηλ.: 210 32 71 011, E-mail: [email protected]).

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.