16/12/2013, Αθήνα: 12 ώρες για την Ελλάδα – Μία ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης

Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος, 2013 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου του κ. Jimmy Jamar, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Βέλγιο, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30, στα γραφεία της (Βασιλίσσης Σοφίας 2, Αίθουσα «Γ. Σιώτη»).

Σκοπός της Συνέντευξης είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εκδήλωσης «12 ώρες για την Ελλάδα: μία ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης», μιας πρωτοβουλίας που εγκαινιάστηκε από ομάδα πολιτών διαφόρων εθνικοτήτων, εγκατεστημένων στις Βρυξέλλες, με στόχο να απευθύνει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας σε καιρούς κρίσης.

Εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο Jimmy Jamar, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, που αν και Βέλγος στην υπηκοότητα, τρέφει ιδιαίτερα φιλελληνικά αισθήματα, με μεγάλη ευαισθησία απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι πολίτες της τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους πολίτες,  να ενισχύσει το θετικό κλίμα υπέρ της χώρας μας στην Ευρώπη, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στη διεθνή κοινότητα στις Βρυξέλλες να ανακαλύψει την Ελλάδα μέσα από τον πολιτισμό της, το φαγητό της και τον λαό της.

Στις Βρυξέλλες έχουν διοργανωθεί ήδη δύο εκδηλώσεις, στις 16 Μαΐου 2012 και στις 9 Μαΐου 2013, οι οποίες έτυχαν ιδιαίτερης υποστήριξης, τόσο από τα μέσα ενημέρωσης όσο και από τους πολίτες. Στην κάθε εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 4.500 άτομα, έγιναν πάνω από 30 ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές  αναφορές στα βελγικά, και διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ δημοσιεύθηκαν δεκάδες άρθρα στον Τύπο.

Στη 12ωρη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι κάτοικοι των Βρυξελλών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά συναυλία με τη συμμετοχή πασίγνωστων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιώργος Χωραφάς και άλλων, καθώς και απαγγελίες από την Οδύσσεια του Ομήρου, ενώ είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε μια σειρά από θεατρικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Η πρωτοβουλία «12 Ώρες για την Ελλάδα» αποτελεί, κατά κύριο λόγο, μια εκδήλωση φιλανθρωπίας που αποσκοπεί στην οικονομική ενίσχυση μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων που προσφέρουν κοινωνικό έργο στην Ελλάδα. Κατά την πρώτη εκδήλωση, το 2012, ως δικαιούχος Οργάνωση είχε επιλεγεί το «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ φέτος οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, «Κάνε μια Ευχή»-Ελλάδα και η ΕΛΕΠΑΠ-Ελληνική εταιρεία προστασίας παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο κ. Jamar, θα επιδώσει προς τους εκπροσώπους των παραπάνω Μη-κυβερνητικών Οργανώσεων τις τραπεζικές επιταγές από τα έσοδα της φετινής εκδήλωσης, ως μια συμβολική χειρονομία στήριξης απέναντι στο έργο των συγκεκριμένων Οργανώσεων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, η εκδήλωση «12 Ώρες για την Ελλάδα» θα πραγματοποιηθεί και πάλι στις Βρυξέλλες, αποτελώντας την πολιτιστική εκδήλωση λήξης του εξαμήνου της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.