15/01/2013: Μετανάστευση εντός της ΕΕ και ευρωπαϊκή κρίση

Τετάρτη, 9 Ιανουάριος, 2013 | Eκδηλώσεις του Europe Direct ELIAMEPΕκδηλώσεις

Την Τρίτη 15η Ιανουαρίου 2013, στις 18.00, το ΕΛΙΑΜΕΠ, σε συνεργασία με το κέντρο Europe Direct που φιλοξενεί, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα: “Είμαστε όλοι Ευρωπαίοι Πολίτες πια!” Μετανάστευση εντός της ΕΕ & Ευρωπαϊκή Κρίση.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31), στην αίθουσα Gisèle Vivier, θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα του ερευνητικού έργου MOVEACT που εκπονήθηκε με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα MOVEACT εξετάζει τις εμπειρίες και τις απόψεις Ευρωπαίων πολιτών που μετακινήθηκαν εντός της ΕΕ – τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται – αναζητώντας απαντήσεις στις εξής ερωτήσεις:

– Οι μετανάστες από άλλες χώρες της ΕΕ είναι «πρωτοπόροι» της ενωμένης Ευρώπης / αισθάνονται «Ευρωπαίοι πολίτες» ή απλά είναι «μετανάστες» σαν τους άλλους που χρησιμοποιούν το δικαίωμα της ελευθερης μετακίνησης και εγκατάστασης στην ΕΕ;

– Είναι ενταγμένοι στις κοινότητες όπου έχουν εγκατασταθεί; Συμμετέχουν στην κοινωνική και πολιτική ζωή;

Τα ευρήματα της έρευνας αφορούν τους Βρετανούς, Γερμανούς, Πολωνούς και Ρουμάνους πολίτες που ζουν στην Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν πανεπιστημιακοί και πολίτες άλλων χωρών της ΕΕ που δραστηριοποιούνται πολιτικά και κοινωνικά στην Ελλάδα.   Παράλληλα θα προβληθεί βίντεο όπου αποτυπώνονται οι εμπειρίες εννέα Ευρωπαίων πολιτών που κατοικούν στα τέσσερα εξεταζόμενα κράτη μέλη.

Η γλώσσα εργασίας της εκδήλωσης είναι τα Ελληνικά. Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά σας, όταν μετακινείστε εντός της ΕΕ, επισκεφθείτε την δικτυακή πύλη πληροφόρησης «Η Ευρώπη σου».

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.