06/05/2009: Ενημερωτική επίσκεψη στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Πέμπτη, 7 Μάιος, 2009 | Εκδηλώσεις

Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2009 το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ πραγματοποιήσε ενημερωτική επίσκεψη στη Γερμανική Σχολή Αθηνών.

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν μαθητές τόσο από το ελληνικό όσο και από το γερμανικό τμήμα του σχολείου, ξεκίνησε με μια παρουσίαση του επιστημονικού υπευθύνου του κέντρου, κου Γιάννη Εμμανουηλίδη, η οποία περιελάμβανε μια σύντομη ανασκόπηση της ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια παρουσίαση της δομής και του τρόπου λειτουργίας της και μια ανάλυση των προοπτικών και προκλήσεων που της ανοίγονται για το μέλλον.

Στη συνέχεια δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να θέσουν στον κο Εμμανουηλίδη τα ερωτήματά τους και να εκφράσουν τις σκέψεις, τις προσδοκίες και τις ανησυχίες τους για την Ευρώπη. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στο ρόλο της ΕΕ στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, στις προκλήσεις και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, στο θέμα της διεύρυνσης, στις Ευρωεκλογές και στη σημασία της για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

Τέλος, διανεμήθηκαν στους μαθητές ενημερωτικά φυλλάδια της ΕΕ για θέματα που ενδιαφέρουν τη νέα γενιά, ενώ κάποια επιπλέον αντίτυπα παραδόθηκαν στην επιβλέπουσα καθηγήτρια με σκοπό να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Οι αντιδράσεις τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών υπήρξαν ιδιαιτέρως θετικές και συμφωνήθηκε η περαιτέρω υποστήριξη του σχολείου στον τομέα της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης και στο μέλλον.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.