ΤΟ 2ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΤΑΞΗΣ

Παρασκευή, 13 Νοέμβριος, 2009 | Top Post

Ξεκίνησε χθες τις εργασίες του στις Βρυξέλλες το διήμερο 2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ένταξης, στο οποίο εκπρόσωποι οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών από όλα τα κράτη-μέλη έχουν συγκεντρωθεί για να συζητήσουν τις μελλοντικές προτεραιότητες για την ένταξη των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις κοινές πολιτικές και τη χρηματοδότηση για την προώθηση της ένταξης πολιτών από τρίτες χώρες στα κράτη-μέλη.

Η Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή επιθυμούν να προωθήσουν μια ολική προσέγγιση στο θέμα της ένταξης, ενσωματώνοντας ιδέες από τα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλους τους τομείς πολιτικής που έχουν αντίκτυπο στην ένταξη. Η διαβούλευση δε με τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών προσδίδει προστιθέμενη αξία στη χάραξη της ευρωπαϊκής πολιτικής. Η δεύτερη αυτή συνάντηση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ένταξης επικεντρώνεται στις προτεραιότητες που θα κατευθύνουν τις ευρωπαϊκές ενέργειες για την προώθηση της ένταξης πολιτών από τρίτες χώρες κατά τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι σύνοδοι θα επικεντρωθούν στο μελλοντικό πρόγραμμα εργασιών της ΕΕ για τη χάραξη μιας οριζόντιας πολιτικής ένταξης και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της μετανάστευσης επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, καθώς και την ιστοσελίδα του αρμόδιου Επιτρόπου και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κου Jacques Barrot.

Λίγα λόγια για το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ένταξης

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ένταξης αποτελεί μια βάση για συζήτηση και διαβούλευση. Συνέρχεται δύο φορές το χρόνο για να συζητήσει τις πολιτικές ένταξης σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση τον περασμένο Απρίλιο στις Βρυξέλλες. Το φόρουμ συμπληρώνει τον ευρωπαϊκό ιστότοπο που εγκαινιάστηκε παράλληλα (www.integration.eu), αφιερωμένο σε θέματα ένταξης. Στόχος του ιστότοπου είναι να λειτουργήσει ως ένα εικονικό φόρουμ συζήτησης και ανταλλαγής ορθών πρακτικών μεταξύ όλων των παραγόντων που προωθούν την ένταξη: μη κυβερνητικών οργανώσεων, υπευθύνων χάραξης πολιτικής, ακαδημαϊκών, κ.ά. Στον ιστότοπο παρέχονται πληροφορίες για τις πολιτικές ένταξης, τις πρακτικές και τα προγράμματα χρηματοδότησης σε κάθε κράτος-μέλος και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τόσο το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ένταξης όσο και ο ευρωπαϊκός ιστότοπος για την ένταξη αποτελούν εργαλεία που προωθούν τη δράση της κοινωνίας των πολιτών όσον αφορά την ένταξη των μεταναστών.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.