ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τετάρτη, 3 Φεβρουάριος, 2010 | Top Post

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30-18.30 το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνει, σε συνεργασία με το Γραφείο Νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα συνέδριο με θέμα «Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου για τα Παιδιά». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, που εορτάζεται φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά σε πάνω από 60 χώρες όλου του κόσμου με σκοπό να αποτελέσει εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα χαιρετίσουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Φώφη Γεννηματά και ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κος Μιχάλης Κοντογιάννης.

Στη συνέδριο θα παρουσιαστούν τα στατιστικά στοιχεία των καταγγελιών που έγιναν το 2009 προς τη Safeline, την Ελληνική ανοιχτή γραμμή καταγγελιών παράνομου περιεχομένου και παράνομης συμπεριφοράς, που δείχνουν αύξηση κατά 149% συγκριτικά με τις αντίστοιχες καταγγελίες του 2008. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα στατιστικά δεδομένα από την 4μηνη πρώτη λειτουργία της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, και τα οποία καταδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη των Ελλήνων για πρόληψη σε σχέση με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη ορθή χρήση του Διαδικτύου. Έγκριτοι επιστήμονες και εκπρόσωποι της Πολιτείας θα παραθέσουν ομιλίες. Το παρόν θα δώσει φυσικά και η ομάδα νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στο 210 6212365.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.