ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος, 2010 | Top Post

Σκέφτεστε να γίνεται ή είστε ήδη ιδιοκτήτης μικρής ή μεσαίας επιχείρησης; Τότε το πρόγραμμα ανταλλαγών Erasmus «Νέοι Επιχειρηματίες» αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για εσάς να αποκτήσετε νέες δεξιότητες για να βελτιώσετε τη λειτουργία και να αυξήσετε την αποδοτικότητα της επιχείρησής σας.

Από το Φεβρουάριο του 2009 το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να μάθουν πώς να διαχειρίζονται μια μικρή ή μεσαία επιχείρηση και να εξοικειωθούν με το επιχειρηματικό περιβάλλον σε ένα άλλο κράτος μέλος της ΕΕ, δουλεύοντας πλάι σε έμπειρους ξένους επιχειρηματίες. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να παραμείνουν 1-6 μήνες στην επιχείρηση υποδοχής. Στο διάστημα αυτό θα αποκτήσουν γνώσεις για τη σύσταση και τη διαχείριση μιας ΜΜΕ σε τομείς όπως η οικονομική και λειτουργική διαχείριση, η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, οι επιτυχημένες πρακτικές πωλήσεων και εμπορικής προώθησης, το ευρωπαϊκό εμπορικό δίκαιο και η ενιαία ευρωπαϊκή αγορά. Οι επιχειρηματίες υποδοχής είναι ιδιοκτήτες ή διευθυντές άλλων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και εκείνοι ωφελούνται από το πρόγραμμα δεδομένου ότι ενισχύεται η πρόσβασή τους στην αγορά και η αναζήτηση πιθανών συνεργατών σε άλλα κράτη μέλη. Το πρόγραμμα διευκολύνει επίσης τη δικτύωση μεταξύ επιχειρηματιών επενδύοντας στη διασυνοριακή γνώση και εμπειρία στην ΕΕ.

Μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 50 ανταλλαγές, ενώ άλλες 100 βρίσκονται υπό εξέλιξη. Οι αιτήσεις για ανταλλαγές με την Ιταλία και την Ισπανία ξεπερνούν τις 1.800, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 45% του συνόλου των αιτήσεων.

Το πρόγραμμα «Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και λειτουργεί στα κράτη μέλη της ΕΕ με τη βοήθεια πάνω από 160 ενδιάμεσων οργανισμών με σημαντικό ιστορικό επιχειρηματικής στήριξης, όπως Εμπορικά Επιμελητήρια, οργανισμοί υποστήριξης επιχειρήσεων και κέντρα στήριξης επιχειρήσεων κατά τη φάση έναρξης της λειτουργίας τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να υποβάλλετε την αίτηση συμμετοχής σας,
επισκεφθείτε την ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος στη διεύθυνση
http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php?lan=el
.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.