Πηγές πληροφόρησης για τις Ευρωεκλογές

Τρίτη, 20 Μάιος, 2014 | Top Post

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Μαΐου και πολλοί από εσάς θα αναζητούν πληροφορίες για τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το έργο που παρήγατε τα τελευταία 5 χρόνια, τα θέματα που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας αυτών των εκλογών, τις θέσεις των ευρωπαϊκών κομμάτων και των ευρωβουλευτών, κ.α., συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε παρακάτω μερικές ιστοσελίδες που πιστεύουμε ότι μπορούν να σας φανούν χρήσιμες στην έρευνά σας. Φυσικά οι σελίδες αυτές δεν αποτελούν παρά ένα μικρό δείγμα των διαθέσιμων πηγών πληροφόρησης. Αξιοποιήστε τις δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο και ενημερωθείτε για όλα όσα σας ενδιαφέρουν ως Ευρωπαίους ψηφοφόρους!

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Πρόκειται για την επίσημη ιστοσελίδα για τις Ευρωεκλογές 2014 που έχει δημιουργήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εδώ μπορείτε να βρείτε ειδήσεις από το EU Newsroom, καθώς και ειδικά αφιερώματα σε θέματα που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των φετινών εκλογών. Παρέχονται επίσης πληροφορίες για όλα τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και ένας ειδικός ενημερωτικός φάκελος με πληροφορίες για το ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένης μιας επισκόπησης του έργου που επιτέλεσαν οι ευρωβουλευτές κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών.

DEBATING EUROPE

Το Debating Europe είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε με σκοπό να προωθήσει μια ουσιαστική συζήτηση μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών και πολιτικών εν όψει των φετινών Ευρωεκλογών. Μπορείτε να δείτε και να σχολιάσετε τρέχουσες συζητήσεις ή ακόμη και να προτείνετε εσείς ένα νέο θέμα συζήτησης. Η ομάδα του Debating Europe θα θέσει το ερώτημά σας σε Ευρωπαίους διαμορφωτές πολιτικής και θα δημοσιεύσει τις απαντήσεις που έδωσαν στην ιστοσελίδα, ώστε να μπορείτε εσείς και άλλοι πολίτες να τις σχολιάσετε και να ανταλλάξετε απόψεις επ’ αυτών. Εκπαιδευτική που θα ήθελαν να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους σε μια συζήτηση μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ειδική ενότητα για σχολεία.

VOTE WATCH EUROPE

Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο οργανισμό που συγκεντρώνει και παρέχει πληροφορίες και αναλύσεις για τις ψηφοφορίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο με σκοπό την προώθηση της διαφάνειας και του δημοσίου διαλόγου γύρω από τη χάραξη των ευρωπαϊκών πολιτικών.

MY VOTE 2014

To MyVote2014 δημιουργήθηκε για να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει – κυρίως αλλά όχι μόνο – τους νέους ψηφοφόρους σχετικά με το τι ακριβώς κάνει και γιατί είναι σημαντικό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μεταξύ άλλων, η ιστοσελίδα σας προσφέρει τη δυνατότητα να ψηφίσετε οι ίδιοι επί 15 θεμάτων που απασχόλησαν έντονα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την προηγούμενη πενταετία, να δείτε τι ψήφισαν για τα θέματα αυτά οι Ευρωβουλευτές και ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με βάση της επιλογές των χρηστών της ιστοσελίδας.  Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και τις γνώσεις σας για τα ευρωπαϊκά στο διαδραστικό παιχνίδι!

electio2014

Η Electio2014 είναι μια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από τη VoteWatch Europe και έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να επιλέξετε ποιον υποψήφιο ή ποιο κόμμα να ψηφίσετε στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Μεταξύ άλλων, εδώ μπορείτε να ψηφίσετε για 20 σημαντικά ζητήματα, για τα οποία έχουν επίσης ψηφίσει οι βουλευτές των Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίουτα τελευταία πέντε χρόνια, και να βρείτε τον τωρινό βουλευτή ή τον νέο υποψήφιο που απηχεί καλύτερα τις απόψεις σας, να μάθετε ποιοι  κανόνες ισχύουν για την εκλογική διαδικασία, να συγκρίνετε τις θέσεις πολιτικών, εθνικών κομμάτων ή Ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων και να δείτε τι επίδραση θα έχουν διαφορετικές κατανομές εδρών στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

FactCheckEU

To FactCheckEu είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε από τη ΜΚΟ NumbersEu με σκοπό να ελέγχεται η εγκυρότητα των λεγομένων των ευρωβουλευτών και των ευρωπαίων ηγετών. Πώς μπορείτε να συμμετέχετε εσείς; Η ιστοσελίδα σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε τα αποτελέσματα προηγούμενων αξιολογήσεων, να προτείνετε μια δήλωση για αξιολόγηση ή ακόμη και να αξιολογήσετε εσείς οι ίδιοι μια δήλωση. Μοναδική προϋπόθεση: η άποψή σας να τεκμηριώνεται με συγκεκριμένα στοιχεία.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.