ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δευτέρα, 27 Απρίλιος, 2009 | Top Post

«Προστασία της Βιοποικιλότητας – Πέρα από το 2010»: Αυτός είναι ο τίτλος του πανευρωπαϊκού συνεδρίου που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα στις 27 και 28 Απριλίου με στόχο να αξιολογήσει την πορεία των ευρωπαϊκών προσπαθειών για την προστασία της βιοποικιλότητας στον πλανήτη μέχρι τώρα και να καθορίσει τις προτεραιότητες τόσο για το άμεσο όσο και για το απώτερο μέλλον.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στο συνέδριο πρόκειται να συμμετάσχουν πάνω από 230 εκπρόσωποι κρατών-μελών της ΕΕ, μη κυβερνητικών οργανώσεων, επιχειρήσεων και διεθνών οργανισμών. Στα θέματα που θα συζητηθούν συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη βιοποικιλότητα, η ανταπόκριση της βιομηχανίας και του επιχειρηματικού κόσμου, οι πιθανές βελτιώσεις του δικτύου Natura 2000, η αποτελεσματικότερη ένταξη πτυχών της βιοποικιλότητας σε άλλους τομείς άσκησης πολιτικής, αλλά και η ανάγκη να συνεκτιμάται η πραγματική αξία της βιοποικιλότητας κατά τη διαδικασία λήψης πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων. Τα αποτελέσματα των διήμερων αυτών διαβουλεύσεων θα αποτελέσουν τη βάση για το λεγόμενο «Μήνυμα από την Αθήνα», που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως οδικός χάρτης για τη χάραξη της ευρωπαϊκής πολιτικής για βιοποικιλότητα στο μέλλον.

Συμμετάσχετε και εσείς! Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου, παρακολουθήστε σε ζωντανή αναμετάδοση τις σημαντικότερες παρουσιάσεις και συζητήσεις και ενημερωθείτε λεπτομερώς για τα συμπεράσματα και τις προτάσεις των διαφόρων ομάδων εργασίας.

Μάθετε περισσότερα για την ευρωπαϊκή πολιτική προστασίας της βιοποικιλότητας, πατώντας εδώ.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.