ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος, 2009 | Top Post

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών κήρυξαν πριν από μερικές ημέρες την έναρξη του Πανελλήνιου Φοιτητικού Διαγωνισμού για τη Ψηφιακή Προστασία του Περιβάλλοντος.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η δημιουργία ενός ανοικτού, καινοτόμου λογισμικού με θέμα τη ψηφιακή προστασία του περιβάλλοντος στον ευρωπαϊκό χώρο. Οι προτάσεις μπορούν, για παράδειγμα, να αφορούν την ηλεκτρονική παρακολούθηση και πρόληψη καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον, ψηφιακές δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, την παρακολούθηση της ενεργειακής απόδοσης, δράσεις για την πολιτική προστασία, αλλά και κάθε άλλη ψηφιακή εφαρμογή που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συμμετέχοντας στο διαγωνισμό, οι φοιτητές θα μάθουν να αξιοποιούν τις τεχνολογίες και την πληροφορική για εφαρμογές με ορατό αποτέλεσμα, σε θέματα που απασχολούν κάθε Ευρωπαίο πολίτη, όπως το περιβάλλον. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να διακριθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο δημιουργώντας καινοτόμα εργαλεία λογισμικού για ένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, και να αναδείξουν τη δημιουργικότητα και τη καινοτομική σκέψη του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού στο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2009. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές που σπουδάζουν σε τμήματα ή σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας, καθώς και όλοι οι εγγεγραμμένοι προπτυχιακοί φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας δύο ή περισσότερων ατόμων, ωστόσο, η κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από το πολύ 4 άτομα. Κάθε φοιτητής έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο διαγωνισμό μόνο μία φορά (είτε μόνος του είτε σε ομάδα).

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή βράβευσης είναι τα παρακάτω:

1ο Βραβείο: €6000

2ο Βραβείο: €4000

3ο Βραβείο: €3000

3 Τιμητικoί Έπαινοι των €1000

Επιπλέον, θα γίνει προώθηση και προβολή των λογισμικών πακέτων που θα βραβευθούν.

Για να συμμετέχουν οι υποψήφιοι πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.xirafia.gr, που δημιουργήθηκε ειδικά για την προβολή και διενέργεια του διαγωνισμού αυτού, και να συμπληρώσουν τη Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, περιγράφοντας τα κύρια στοιχεία της πρότασής τους. Έτσι, θα ενταχθούν στη λίστα υποψηφίων και θα αποκτήσουν τον ειδικό κωδικό πρόσβασης που απαιτείται για την ηλεκτρονική υποβολή της τελικής πρότασής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.xirafia.gr ή επικοινωνήστε με το Γραφείο Αρωγής της δράσης, το οποίο θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού από Δευτέρα εώς Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 14:00, τηλεφωνόντας στο 801 11 88 3 88.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.