ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΝ

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2009 | Εκδόσεις

«Οικοδομώντας μια Ευρωπαϊκή Κοινότητα Αξιών» – Έτσι ονομάζεται το 16σέλιδο έντυπο που εκδόθηκε πρόσφατα από το κέντρο πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την αξιακή διάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον τρόπο που αυτή πραγματώνεται μέσα από το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, ο οποίος με την έναρξη ισχύος της Συνθήκης της Λισαβόνας την 1η Δεκεμβρίου αναβαθμίζεται και αποκτά πλέον νομικό καθεστώς ίδιο με εκείνο των Συνθηκών της ΕΕ.

Το ενημερωτικό αυτό φυλλάδιο αποτελείται από πέντε σύντομα κεφάλαια, στα οποία παρουσιάζονται με απλό και κατανοητό τρόπο οι θεμελιώδεις αξίες, πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ, ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, τα δικαιώματα που προστατεύει και η σημασία του τόσο για την Ένωση όσο και για τους πολίτες. Επιπλέον, στον αναγνώστη παρέχεται και μια σειρά χρήσιμων συνδέσμων, όπου μπορεί να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της ΕΕ στον τομέα των θεμελιωδών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και γενικά.

Πατώντας εδώ μπορείτε να «κατεβάσετε» και να διαβάσετε το φυλλάδιο σε μορφή PDF στον υπολογιστή σας. Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας για να παραλάβετε ένα έντυπο αντίτυπο.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.