Ξεκινάει σήμερα στην Αθήνα η 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Περιφερειών και των Πόλεων

Παρασκευή, 7 Μάρτιος, 2014 | Top Post

Την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 η Επιτροπή Περιφερειών (ΕτΠ) και η Περιφέρεια Αττικής θα καλωσορίσουν περισσότερους από 800 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 300 μέλη της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. και άλλους τοπικούς και περιφερειακούς πολιτικούς αξιωματούχους.

Το απόγευμα της Παρασκευής, σε τρεις συνεδρίες υψηλού επιπέδου, θα συζητήσουν για την πρόοδο της υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ανάπτυξη και την εργασία. Η ΕτΠ θα παρουσιάσει και τη Διακήρυξη των Αθηνών, με προτάσεις για το μέλλον της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020».

Το Σάββατο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Mannuel Barroso, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών Ramón Luis Valcárcel και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το μέλλον της Ευρώπης. Η εν λόγω συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ).

Η Διάσκεψη Online

Οι συνεδριάσεις της Διάσκεψης θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας www.cor.europa.eu/athens2014. Οι κύριες τοποθετήσεις και συζητήσεις θα εγγραφούν, επίσης, σε βίντεο και θα διατεθούν online μετά το πέρας της εκδήλωσης. Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να εκφράσουν τα σχόλιά τους και τις απόψεις τους σχετικά με τη Διάσκεψη, χρησιμοποιώντας το λογαριασμό Twitter (#EUregions).

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cor.europa.eu/athens2014

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.