ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΑΝΔΡΟΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος, 2010 | Top Post

Με αφορμή την επίσημη έναρξη της πρωτοβουλίας «Νεολαία σε Κίνηση», η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Πολυγλωσσίας, κα Ανδρούλλα Βασιλείου, θα συμμετάσχει σε δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και τα οφέλη που αυτή θα έχει για την εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και την κινητικότητα των νέων. Η συζήτηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 4 και 5 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες, είτε παρακολουθώντας τη συζήτηση σε απευθείας σύνδεση μέσω του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή και υποβάλλοντας τα σχόλια και τα ερωτήματά τους στην Επίτροπο σε πραγματικό χρόνο, είτε αποστέλλοντας τα εκ των προτέρων στη διεύθυνση [email protected], σε οποιαδήποτε από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για πρακτικές οδηγίες σχετικά με τη χρησιμοποίηση του προγράμματος της διαδικτυακής μετάδοσης, μπορείτε να συμβουλευθείτε το σχετικό εγχειρίδιο που είναι διαθέσιμο στα αγγλικά , γαλλικά , γερμανικά , ιταλικά , πολωνικά και τσεχικά.

Νεολαία σε Κίνηση

Πρόκειται για μια από τις κεντρικές πρωτοβουλίες της αναπτυξιακής στρατηγικής «Ευρώπη 2020», η οποία θα εγκαινιαστεί επισήμως στις 15 Σεπτεμβρίου 2010. Αφορά την προώθηση των δυνατοτήτων που προσφέρονται στους νέους Ευρωπαίους να μετακινηθούν σε άλλα κράτη-μέλη για σπουδές ή επαγγελματική κατάρτιση και περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων που έχουν ως στόχο τη βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης των νέων, το σχεδιασμό δράσεων εκπαίδευσης και κατάρτισης, καλύτερα προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους, και την καλύτερη ενημέρωσή τους για ευρωπαϊκές υποτροφίες που τους προσφέρουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προγράμματα σπουδών ή επαγγελματικής κατάρτισης σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα αρχίσουν να αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Επιτρόπου από το μεσημέρι της 15ης Σεπτεμβρίου.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.