Μαθαίνοντας για την Ευρώπη στο σχολείο

Τρίτη, 14 Ιούνιος, 2011 | Εκδόσεις

Στο συγκεκριμένο DVD, το οποίο δημιουργήθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, έγινε προσπάθεια να συμπεριληφθεί μια ποικιλία υλικών που προσφέρουν τη δυνατότητα στους διδάσκοντες να μεταφέρουν πληροφορίες σχετικά με την Ε.Ε. από διαφορετικά περιβάλλοντα, με έμφαση στον πολυπολιτισμικό παράγοντα. Στο πλαίσιο αυτό, το DVD προτείνει τα παρακάτω περιεχόμενα:

Ας παίξουμε: Διαδραστικό παιχνίδι για να μάθουν τα παιδιά για την Ε.Ε., διασκεδάζοντας και συμμετέχοντας. Προσφέρει δύο επιλογές: μια σκηνή παιχνιδιού μεταξύ των παιδιών που εκπροσωπούν όλες τις χώρες της Ε.Ε. κι ένα ταξίδι στη γεωγραφία της Ε.Ε. Κάθε επιλογή έχει δύο επίπεδα δυσκολίας.

Παραμύθια της Ευρώπης: Επιλογή παραμυθιών από τα κράτη-μέλη, που προσφέρονται στην αρχική τους γλώσσα και στα ελληνικά. Πρόκειται για ιστορίες ριζωμένες στην παράδοση κάθε χώρας, που φέρουν στοιχεία του πολιτισμού της τα οποία μπορούν εύκολα να μεταδοθούν στους νεαρούς αποδέκτες ανεξαρτήτως καταγωγής.

Για δασκάλους: Παρουσίαση άλλων υλικών, χρήσιμων για δασκάλους και παιδαγωγούς

Χρήσιμες διευθύνσεις: Κατάλογος διευθύνσεων στο διαδίκτυο με γενικές πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, ιδιαίτερα χρήσιμος για τους διδάσκοντες που επιθυμούν να εμβαθύνουν σε αυτό το θέμα.

Αντίγραφα του DVD διατίθενται δωρεάν από όλα τα κέντρα πληροφόρησης Europe Direct στην Ελλάδα. Για να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του κέντρου της περιοχής σας πατήστε εδώ.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.