ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Παρασκευή, 1 Οκτώβριος, 2010 | Top Post

Ξεκινώντας από τις 30 Σεπτεμβρίου, το Κοινό Κέντρο Ερευνών, ο ερευνητικός οργανισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώνει μια σειρά ανοιχτών διαγωνισμών για την πρόσληψη επιστημονικού/τεχνικού προσωπικού στους εξής τομείς:

– Χημεία, Βιολογία και Επιστήμες της Υγείας

– Φυσική

– Δομοστατική Μηχανική

– Ποσοτική Πολιτική Ανάλυση

– Επιστήμες του Χώρου

– Περιβαλλοντικές Επιστήμες

– Επιστήμες της Ενέργειας

– Τεχνολογίες Επικοινωνιών/Πληροφορικής

Στους επιτυχόντες του διαγωνισμού θα δοθεί η ευκαιρία να εργαστούν σε ένα από τα επτά ινστιτούτα του Κοινού Κέντρου Ερευνών στο πλαίσιο μιας σύμβασης αορίστου χρόνου ως διοικητικοί ερευνητικού υπάλληλοι επιπέδου AD6 ή AD7.

Πώς μπορείτε να πάρετε μέρος στους διαγωνισμούς

Υπεύθυνη για την επιλογή προσωπικού για τα θεσμικά όργανα και τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (ΕΥΕΠ). Ως πρώτο βήμα για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό παρακαλείσθε να διαβάσετε προσεκτικά τις σχετικές προκηρύξεις.

Στην ιστοσελίδα της ΕΥΕΠ (EPSO) θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό EPSO. Στη συνέχει θα κληθείτε να συμπληρώσετε μια διαδικτυακή αίτηση, την οποία οφείλετε να υποβάλλεται στην ΕΥΕΠ πριν τη λήξη της προθεσμίας που έχει οριστεί για την εγγραφή υποψηφίων.

Η αίτησή σας θα αξιολογηθεί βάσει μιας σειράς προκαθορισμένων κριτηρίων. Εάν η αίτηση συμμετοχής σας στο διαγωνισμό γίνει αποδεκτή, θα προσκληθείτε σε ένα κέντρο αξιολόγησης στις Βρυξέλλες. Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης παραμονής σας στο κέντρο αυτό θα κληθείτε να πάρετε μέρος σε ένα ή όλα τα παρακάτω:

– τεστ για τον προσδιορισμό των γλωσσικών και αριθμητικών σας ικανοτήτων και των ικανοτήτων σας στην αφαιρετική σκέψη

– μια γραπτή περιπτωσιολογική μελέτη στο πεδίο που έχετε επιλέξει

– μια ομαδική άσκηση

– μια δομημένη συνέντευξη

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθείτε για την απόδοσή σας.

Εάν επιτύχετε στις δοκιμασίες αυτές, το όνομά σας θα προστεθεί σε μια λίστα προσλήψεων, από την οποία τα διάφορα ινστιτούτα του Κοινού Κέντρου Ερευνών θα μπορούν να επιλέγουν υποψηφίους και να τους καλούν για συνέντευξη. Οι θέσεις εργασίας προσφέρονται μετά το στάδιο των συνεντεύξεων.

Δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι Ευρωπαίοι πολίτες υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τα απαιτούμενα πανεπιστημιακά πτυχία, αποδεδειγμένη εμπειρία στην έρευνα και ικανοποιητική γνώση Αγγλικών, Γαλλικών ή Γερμανικών. Οι κενές θέσεις αφορούν ερευνητές των επιπέδων AD6 και AD7, οι οποίες αντιστοιχούν σε προγηούμενη επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον τριών και έξι ετών αντίστοιχα στο σχετικό πεδίο.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους από τις 30 Σεπτεμβρίου ως τις 4 Νοεμβρίου μέσω του ιστότοπου www.eu-careers.eu.

Περαιτέρω πληροφορίες

Για τους διαγωνισμούς του Κοινού Κέντρου Ερευνών: www.jrc.ec.europa.eu/competitions

Για τις ευκαιρίες απασχόλησης στο Κοινό Κέντρο Ερευνών: www.jrc.ec.europa.eu/jobs

Για το Κοινό Κέντρο Ερευνών γενικά: www.jrc.ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.