Η Ευρώπη για τους ασθενείς

Πέμπτη, 23 Δεκέμβριος, 2010 | Top Post

Τον Σεπτέμβριο του 2008 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την ενημερωτική εκστρατεία «Η Ευρώπη για τους ασθενείς». Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής παρουσιάζονται διάφορες πρωτοβουλίες της Επιτροπής για τους ασθενείς και την υγειονομική τους περίθαλψη.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν έναν κοινό στόχο: καλύτερη υγειονομική περίθαλψη για όλους στην Ευρώπη. Θέματα των διαφόρων πρωτοβουλιών και δράσεων είναι: η ασφάλεια των ασθενών, οι σπάνιες ασθένειες, η δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ο προσυμπτωματικός έλεγχος του καρκίνου, οι απασχολούμενοι στον χώρο της υγείας, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης, ο εμβολιασμός των παιδιών, η νόσος του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, καθώς και η συνετή χρήση των αντιβιοτικών. Η πρώτη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της εκστρατείας – η προταθείσα οδηγία για τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη – εγκρίθηκε από την Επιτροπή στις 2 Ιουλίου 2008.

Ποιος είναι ο στόχος της εκστρατείας;

Στόχος είναι να υπάρχει ένα ενιαίο σημείο πρόσβασης στις διάφορες πολιτικές και δράσεις της ΕΕ για την υγειονομική περίθαλψη, τις οποίες συχνά δυσκολεύεται κανείς να εντοπίσει. Η εκστρατεία αποτελεί ένα απτό και πολύγλωσσο πλαίσιο επικοινωνίας για υγειονομικούς φορείς και πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν αλλά και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία αναρτώντας ειδήσεις και εκδηλώσεις από τον χώρο της υγείας στον δικτυακό τόπο «Η Ευρώπη για τους ασθενείς».

Πώς θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες: ένας ειδικά αφιερωμένος δικτυακός τόπος

Στο εσωτερικό της δικτυακής πύλης Υγεία-ΕΕ, που είναι διαθέσιμη σε 22 γλώσσες, δημιουργήθηκε ο δικτυακός τόπος «Η Ευρώπη για τους ασθενείς». Πρόκειται για έναν χώρο με επικαιροποιημένες πληροφορίες γύρω από διάφορες πρωτοβουλίες, όπου δημοσιεύονται έγγραφα, άρθρα και εκδηλώσεις σε σχέση με τις πρωτοβουλίες αυτές τόσο σε εθνικό όσο και ενωσιακό επίπεδο.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.