Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τετάρτη, 2 Σεπτέμβριος, 2009 | Top Post

Πριν από λίγο καιρό η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαινίασε τη «Γωνιά των Εκπαιδευτικών», ένα νέο διαδικτυακό κόμβο που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη που αναζητούν πληροφορίες και υποστηρικτικό υλικό για να βοηθήσουν τους μαθητές τους να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση και να κατανοήσουν τη δομή, τον τρόπο λειτουργίας και τις διάφορες πολιτικές της. Εδώ ο ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός θα βρει links προς ειδικά διαμορφωμένες σελίδες με τεστ και παιχνίδια, ενημερωτικά φυλλάδια, εκπαιδευτικά βιβλία, χάρτες και αφίσες που μπορεί να παραγγείλει ή να «κατεβάσει» από το Διαδίκτυο για να προετοιμάσει και να εμπλουτίσει το μάθημά του. Το εν λόγω υλικό παρέχεται από τα διάφορα όργανα της ΕΕ, καθώς και άλλους συνεργαζόμενους φορείς, κρατικούς και μη, και έχει κατηγοριοποιηθεί με βάση τέσσερις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις ικανότητες των εκάστοτε μαθητών.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ανατρέξουν ή να παραπέμψουν τους μαθητές τους και σε άλλες, πιο εξειδικευμένες σελίδες. Μία από αυτές είναι και ο κόμβος «Europa Go! – Μαθαίνω την Ευρώπη παίζοντας» που απευθύνεται σε παιδιά μικρότερης ηλικίας και περιέχει διάφορα διαδραστικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία οι μικροί μαθητές μπορούν εύκολα και ευχάριστα να μάθουν περισσότερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέλη της. Για τους μεγαλύτερους μαθητές υπάρχει η Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας, η οποία παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και συνδέσμους για θέματα που ενδιαφέρουν τα παιδιά της ηλικίας αυτής, όπως πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, σπουδές στην υπόλοιπη Ευρώπη, ευκαιρίες εθελοντικής απασχόλησης και ανταλλαγές, κλπ. Σημείο αναφοράς για την Ελλάδα αποτελεί το ιστολόγιο «Europe Direct Komotinis 4 Kids», ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς που αναζητούν φρέσκιες ιδέες για το πώς να φέρουν την Ευρώπη πιο κοντά στους μαθητές τους, που δημιούργησαν πρόσφατα οι συνάδελφοι του ομώνυμου κέντρου ευρωπαϊκής πληροφόρησης. Τέλος, εξειδικευμένο και επίκαιρο εκπαιδευτικό υλικό, ιδανικό για χρήση μέσα και έξω από την τάξη, παρέχουν μέσω των ιστοσελίδων τους και ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παραπάνω ιστοσελίδες, καθώς και για την παροχή βοήθειας ή καθοδήγησης κατά την προετοιμασία και διεξαγωγή των εκπαιδευτικών σας δραστηριοτήτων, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις που θα βρείτε στην ενότητα «Επικοινωνία».

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.