ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΑΪΤΗ

Τρίτη, 19 Ιανουάριος, 2010 | Top Post

2010 © European Union - Photo by ECHO/Vicente Raimundo

Στις 12 Ιανουαρίου σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Αϊτή. Μέσα σε λίγες ώρες μετά τον σεισμό η ΕΕ διέθεσε ποσό ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για άμεση στήριξη των πληγέντων.

Οι χώρες της ΕΕ ανταποκρίθηκαν άμεσα κινητοποιώντας τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας, μέσω του οποίου η ΕΕ συντονίζει τη βοήθεια που προσφέρουν οι χώρες της. Ομάδες έρευνας και διάσωσης από την ΕΕ έχουν ήδη φθάσει και αναλάβει δράση στον τόπο της καταστροφής. Έφθασαν επίσης είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, όπως συστήματα απολύμανσης του νερού, κινητές νοσοκομειακές μονάδες και σκηνές.

«Πρέπει να δείξουμε, όπως κάναμε και στο παρελθόν, ότι είμαστε πράγματι μια ‘παγκόσμια κοινότητα’, ικανή να βρίσκει τους πόρους που απαιτούνται για να σώζονται ζωές και να δίνεται ελπίδα για το μέλλον,» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κάθριν Άστον, ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις.

Αυτή τη στιγμή οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, μαζί με διεθνείς εταίρους στην Αϊτή, αξιολογούν την κατάσταση για να εντοπίσουν τις πλέον επείγουσες ανάγκες. Μετά τον εντοπισμό των αναγκών, ενδέχεται να χορηγηθεί περαιτέρω χρηματοδότηση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.