Ενημερωτική εκστρατεία της ΕΕ για τη στήριξη των ερευνητών: στις 31 Μαρτίου το λεωφορείο της EURAXESS κάνει στάση στη Θεσσαλονίκη!

Τετάρτη, 26 Μάρτιος, 2014 | Top Post

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου μια πανευρωπαϊκή ενημερωτική εκστρατεία για να βοηθήσει τους ερευνητές στην αναζήτηση εργασίας, αλλά και συμβουλευτικής υποστήριξης για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, μέσω της διαδικτυακής πύλης EURAXESS.

Η εκστρατεία έχει τίτλο “EURAXESS – Ερευνητές σε κίνηση” και θα περιοδεύσει σε 29 πόλεις 22 ευρωπαϊκών χωρών (MEMO/14/145), προκειμένου να προσφέρει στους ερευνητές και σε όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν επιστημονική καριέρα συμβουλές για θέματα εργασίας, για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, καθώς και πληροφορίες για τα δικαιώματα απασχόλησης. Η δίμηνη αυτή ενημερωτική εκστρατεία, η οποία θα προβληθεί ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναμένεται να προσεγγίσει 100.000 περίπου φοιτητές και νεαρούς επιστήμονες. Στις 31 Μαρτίου το λεωφορείο της εκστρατείας θα κάνει τη στάση του στην Ελλάδα, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Η εκστρατεία διοργανώνεται σε στενή συνεργασία με τα εθνικά κέντρα της EURAXESS σε κάθε επισκεπτόμενη χώρα. Σε κάθε στάση θα πραγματοποιηθούν διαδραστικές εκδηλώσεις, όπως εργαστήρια με εμπειρογνώμονες, συζητήσεις και επιστημονικές παρουσιάσεις (science slams). Έχουν επίσης προγραμματιστεί εκδηλώσεις για θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας, που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τα τμήματα ανθρωπίνων πόρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του λεωφορείου της εκστρατείας, η επίτροπος Έρευνας, Καινοτομίας και Επιστημών της ΕΕ, Μόιρα Γκέγκεν-Κουίν, δήλωσε: «Η EURAXESS αποτελεί πλέον την πρώτη διαδικτυακή πύλη που επισκέπτονται οι ερευνητές που αναζητούν εργασία στην Ευρώπη. Παρέχει στους ερευνητές συγκεκριμένες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές: από προκηρύξεις θέσεων εργασίας μέχρι δυνατότητες χρηματοδότησης. Με περισσότερες από 40.000 ανακοινώσεις θέσεων εργασίας τον χρόνο και πάνω από ένα εκατομμύριο ερωτήματα κινητικότητας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η EURAXESS είναι μια σημαντική πηγή πληροφόρησης σε μια εποχή που η ανεργία μαστίζει την οικονομία μας.»

Στην EURAXESS συμμετέχουν 40 χώρες απ’ όλη την Ευρώπη. Η πύλη αυτή αποτελεί σημείο ενιαίας πρόσβασης σε πληροφορίες για όλες τις συμμετέχουσες χώρες, ενώ διαθέτει πάνω από 260 κέντρα εξυπηρέτησης με περισσότερους από 530 υπαλλήλους που παρέχουν εξατομικευμένη βοήθεια. Το 2013 την πύλη επισκέφθηκαν σχεδόν 950.000 διαφορετικοί επισκέπτες, δηλ. τρεις φορές περισσότεροι σε σχέση με το 2010, ενώ ο αριθμός επισκέψεων ιστοσελίδας έφθασε σχεδόν τα 9,6 εκατομμύρια. Περισσότεροι από 7.700 ερευνητικοί φορείς (εταιρείες, πανεπιστήμια, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κ.λπ.) είναι σήμερα εγγεγραμμένοι στην ενότητα «EURAXESS Jobs». Σκοπός της εκστρατείας είναι να ενθαρρυνθεί ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στις ακόλουθες διευθύνσεις:

EURAXESS: www.euraxess.org

Η EURAXESS πάει περιοδεία: www.facebook.com/EURAXESS.OnTour

Ευρωπαϊκός Χώρος Έρευνας (ΕΧΕ): http://ec.europa.eu/research/era/index_en.htm

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.