Διαβατήριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Δευτέρα, 6 Δεκέμβριος, 2010 | Εκδόσεις

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, δημοσίευσε μια νέα έκδοση με τίτλο «Διαβατήριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πρόκειται για ένα βιβλιαράκι, μέσα από τις σελίδες του οποίου το κοινό, και ιδιαίτερα οι μικροί μας φίλοι, θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις χώρες της Ενωμένης Ευρώπης και να μάθουν ενδιαφέροντα στοιχεία για κάθε ένα από τα κράτη-μέλη της. Στις σελίδες της έκδοσης αναφέρονται χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στα αξιοθέατα των χωρών, τις εθνικές επετείους, τις ομιλούμενες και επίσημες γλώσσες εργασίας τους, τις συναλλαγματικές ισοτιμίες τους, τις εξέχουσες προσωπικότητες της κάθε μιας, αλλά και τις καθημερινές συνήθειες των κατοίκων τους.

Το έντυπο αυτό μεταγράφηκε και στη μέθοδο Braille, σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος.

Η έκδοση διατίθεται ήδη ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της Αντιπροσωπείας στη διεύθυνση http://ec.europa.eu/ellada/news/news/20101203passport_el.htm, ενώ για έντυπα αντίτυπα οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στο δίκτυο της Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct στην Ελλάδα και στην Υπηρεσία Πληροφόρησης Ευρωπαϊκής Επιτροπής/Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8 – Αθήνα, Τ: 210 3278900).

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.