Δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση

Πέμπτη, 18 Μάρτιος, 2010 | Top Post

Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010, ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθηγητής κ. Λουκάς Τσούκαλης θα μιλήσει σε δημόσια ακρόαση που διοργανώνει η Ειδική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Χρηματοπιστωτική, Οικονομική και Κοινωνική Κρίση με θέμα την «Ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση και τα εργαλεία της ΕΕ για οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη». Κεντρικός ομιλητής στη δημόσια ακρόαση θα είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Τη συζήτηση θα διευθύνει ο κ. Wolf Klinz, πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής. Η συζήτηση θα εστιάσει σε δύο βασικές θεματικές: 1) Οικονομική Διακυβέρνηση: Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και Αναμόρφωση και Βιωσιμότητα των Δημόσιων Οικονομικών (Ο ρόλος του μηχανισμού αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών) και 2)  Δημοσιονομική πολιτική: Εργαλείο για την οικονομική ανάκαμψη και στρατηγικές επιλογές.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο κ. Jean Pisani-Ferry (καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Paris-Dauphine, συνεργάτης του Bruegel), η κ. Daniela Schwarzer (Διευθύντρια στο Τμήμα Ερευνών για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, SWP Βερολίνο), ο κ. Pedro Perez (Πρόεδρος του Itinere Group, Ισπανία), η κ. Ann Pettifor (συνεργάτης του New Economics Foundation, Ηνωμένο Βασίλειο) και ο κ. Luca Paolazzi (Διευθυντής Έρευνας, Colindustria, Ιταλία).

Η ακρόαση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 18 Μαρτίου μεταξύ 9.00-12.30 ώρα Βελγίου και θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του διαδικτύου.

Δείτε το Πρόγραμμα.

Δείτε την ακρόαση ζωντανά.

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής, φορέα υποδοχής του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.