ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ

Δευτέρα, 4 Ιανουάριος, 2010 | Top Post

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του για τη νέα Επιτροπή, ο πρόεδρος Μπαρόζο ανέπτυξε το όραμά του για την Ευρωπαϊκή Ένωση του 2020. Κατά την άποψή του, η έξοδος από τη σημερινή κρίση θα πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για μετάβαση σε μια νέα βιώσιμη κοινωνική οικονομία της αγοράς, δηλαδή μια πιο έξυπνη και πράσινη οικονομία βασισμένη στη γνώση, στην οποία η ευημερία των πολιτών θα είναι αποτέλεσμα της καινοτομίας και της καλύτερης αξιοποίησης των πόρων. Για να επιτευχθεί το εγχείρημα αυτό, η Ευρώπη χρειάζεται μια κοινή ατζέντα: τη «στρατηγική ΕΕ – 2020». Η στρατηγική αυτή θα πρέπει να συμβάλει ώστε η ΕΕ να ανακάμψει πλήρως από την κρίση και παράλληλα να επισπεύσει τη μετάβαση σε μια έξυπνη και πράσινη οικονομία. Θα βασίζεται στα επιτεύγματα της από το 2005 ανανεωμένης στρατηγικής της Λισαβόνας για την ανάπτυξη και την απασχόληση, ενώ συγχρόνως θα καλύπτει ορισμένες ελλείψεις της.

Η Επιτροπή θα υποβάλει επίσημη πρόταση για τη στρατηγική ΕΕ – 2020 στις αρχές του τρέχοντος έτους, με στόχο την έγκρισή της από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στην εαρινή σύνοδο του 2010. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή θα επιθυμούσε να μάθει τις απόψεις σας για ορισμένα βασικά σημεία της μελλοντικής στρατηγικής ΕΕ – 2020.

Για το λόγο αυτό εγκαινίασε στις 24 Νοεμβρίου 2009 μια πλατφόρμα δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους για το συγκεκριμένο θέμα.  Όλα τα σχόλια που θα ληφθούν θα δημοσιευθούν στο Διαδίκτυο.

Για να υποβάλλετε τις απόψεις σας ως πολίτης, κάντε κλικ εδώ.

Για να υποβάλλετε τις απόψεις σας ως εκπρόσωπος οργανισμού, κάντε κλικ εδώ .

Για να υποβάλλετε τις απόψεις σας  ως εκπρόσωπος δημόσιας αρχής, κάντε κλικ εδώ.

Η διαβούλευση θα λήξει στις 15 Ιανουαρίου 2010.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.