ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ

Παρασκευή, 24 Ιούλιος, 2009 | Top Post

Ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ιδρύθηκε το 2007 με σκοπό να συνεχίσει και να διευρύνει το έργο του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Φαινομένων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας.

Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο ευρωπαϊκό όργανο που βοηθά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ή να διαμορφώσουν πολιτικές για την προστασία και προώθηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Μεταξύ άλλων, συλλέγει και αναλύει δεδομένα για την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ευρώπη, παρέχει συμβουλές στους υπευθύνους για τη χάραξη των αντίστοιχων πολιτικών, συνεργάζεται με διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διάδοση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού του έργου και την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι σε θέματα προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Το ερευνητικό έργο του Οργανισμού καθορίζεται από το Ετήσιο Πρόγραμμα Εργασίας. Τα προγράμματα που διεξάγονται αυτή τη στιγμή εστιάζουν στη μελέτη των φορέων & οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε διάφορα φαινόμενα διακρίσεων, ρατσισμού, κοινωνικής περιθωριοποίησης και καταπάτησης δικαιωμάτων, σε πολιτικές και πρακτικές για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, καθώς και στο ρόλο συγκεκριμένων θεσμών, όπως των ΜΜΕ και του σχολείου. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους τίτλους και τις περιγραφές όλων των προγραμμάτων.

Για την παρουσίαση και διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου του, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ειδικού και μη, απέναντι σε ζητήματα προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ο Οργανισμός παράγει πλήθος εξειδικευμένων προϊόντων. Πατώντας εδώ μπορείτε να επιλέξετε και να δείτε ή να «κατεβάσετε» στον υπολογιστή σας τη δημοσίευση που σας ενδιαφέρει.

Τέλος, η ιστοσελίδα του Οργανισμού παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε μια ολοκληρωμένη και επιστημονικά εμπεριστατωμένη βάση δεδομένων, μέσω της οποίας μπορείτε να αναζητήσετε εύκολα και γρήγορα με βάση μια σειρά κριτηρίων τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικοινωνήστε με το κέντρο μας ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οργανισμού στη διεύθυνση http://fra.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.